Što će biti s Formulom 1 zbog pandemije koronavirusa? Evo što se sve razmatra

Foto: fah

Milijarder Bernie Ecclestone, bivši vlasnik Formule 1, otkio je da je nastavak omiljenog natjecanja ljubitelja brzine pod velikim upitnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Neka sve dobro prođe da nemamo taj problem. Nije lako organizirati utrke. Pa nije to kao posaditi stablo, moraš napraviti jako puno toga. Moraš natjerati promotore da riskiraju s organizacijom događaja za koje ne znaš hoće li itko doći. Ne možeš imati utrku na -10 stupnjeva, a i ljudi obično planiraju te stvari. Nitko se ne probudi ujutro i kaže: ‘Hajde, danas idemo na Silverstone…”, kaže za Daily Mail.

Šef Ferrarija Mattia Binotto rekao je za britanski SkySports da se ljubitelji Formule 1 trebaju pripremiti na sve moguće scenarije po pitanju ovogodišnjih utrka Svjetskog prvenstva, od skraćivanja dana za treninge do mogućnosti da se pojedine utrke održe u siječnju sljedeće godine.

“Osjećam, zajedno s ostalim vođama momčadi, da su ovo odlučujući trenuci. Razmišljamo o više prijedloga: gušćem rasporedu utrka, mogućem održavanju dvije do tri utrke u siječnju, a razmatramo i ukidanje trening vožnji”, izjavio je Binotto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.