Što hrvatskim rukometašima treba za četvrtfinale?

epa08949406 A handout photo made available by Egypt Handball 2021 of Ahmad Madadi (facing) of Qatar trying to beat the Croatian defence during the match between Croatia and Qatar at the 27th Men's Handball World Championship in Alexandria, Egypt, 19 January 2021. EPA/Hazem Gouda / Egypt Handball 2021 HANDOUT SHUTTERSTOCK OUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Nakon pobjede Hrvatske nad Bahreinom 28:18 i Danske nad Katarom 32:23 jasno je što Hrvatskoj treba za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červarove izabranike u subotu u 18 sati očekuje dvoboj drugog kola drugog kruga s Argentinom, koja je jučer svladala Japan s 28:24 i pobjedom Kauboji osigravaju prolaz dalje, neovisno o drugim ishodima.

Ako Danska istog dana, prema očekivanjima, svlada Japan, Hrvatska i Danska bi u ponedjeljk u međusobnom dvoboju odlučivale o prvom mjestu u skupini.

Ako bi se dogodilo ono malo vjerojatno, da kiksamo protiv Argentinaca, bili bi u teškoj situaciji. Morali bi, u slučaju očekivanih drugih raspleta, u zadnjem kolu pobijediti Dance obavezno, ali i navijati da Katar pobijedi Argentinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, naša skupina križa se sa skupinom 4, u kojoj najviše izgleda za prolaz imaju Švedska, Egipat, Slovenija i Rusija.

Danska sad vodi na ljestvici sa šest bodova, jednim više od druge Hrvatske, a dva više od treće Argentine. Katar je četvrti s dva boda, jednim više od petog Japana, a dva više od šestog Bahreina, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.