Što je Ivan Rakitić poručio kroz dva velika intervjua španjolskim medijima?

Foto: Snimka zaslona

Hrvatski nogometni reprezentativac, veznjak Barcelone, Ivan Rakitić, dao je, kako smo već jednim dijelom pisali, dva velika intervjua španjolskim medijima Mundo Deportivu i RAC-1. Što je prvenstveno Hrvat želio poručiti s obzirom kako praktički u isto vrijeme nikada Rakitić nije spojio čak dva intervjua uglednim španjolskim medijima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Rakitić je govorio ponajprije o Barceloni, sezoni kluba iz Katalonije te ipak preranom ispadanju iz Lige prvaka kao i o neizvjesnoj u borbi za naslov u Španjolskoj, u kojoj je Real još uvijek u prednosti, bez obzira na pobjedu Katalonaca na Santiago Bernabeu.  Hrvatski reprezentativac u oba intervjua postavio se kao jedan od ključnih igrača jedne od najboljih nogometnih momčadi svijeta, takav je tretman i dobio u medijima. Svojim igrama u drugom dijelu sezone, a posebno u finišu te protiv Reala, Rakitić je zadobio dodatne simpatije navijača Barce kao i puno pozornost španjolskih novinara, koji su sve donedavno, barem jedan dio njih, pisali o Rakitiću kao igraču koji igra na pogrešnoj poziciji u momčadi, čak su i dovodili u pitanju kvalitetu našeg igrača, odnosno, postavljali su pitanje je li Raketa igrač koji zaslužuje igrati u tako jakom klubu kao što je to ponos Katalonije.

Iako je Rakitić igrao dosta ove sezone treba reći kako je ona ipak bila teška za našeg reprezentativca, koji je počeo igrati puno bolje kako se sezona približavala kraju, Standardni član Vatrenih se vratio u prvu momčad te je postao i najbolji strijelac kluba iza nedodirljivih  Messija, Suareza te Neymara. Kad smo kod Messija napomenimo kako je  iz FIFA-e  stigla vijest vezana uz njega, naime, krovna svjetska nogometna asocijacija pomilovala je najboljeg nogometaša svijeta, mnogi su odahnuli.

“Uvijek sam bio miran, nije istina da sam zvao svog agenta svaki put kada nisam igrao. Želim biti u Barci, ali isto tako želim biti ovdje kako bih igrao. Razmišljam o nogometu 24 sata dnevno pa se moja supruga ponekad dosađuje. Želim ovdje uživati još puno godina. Nikome nije jednostavno biti na klupi. Ako postoji igrač koji voli sjediti na klupi, najbolje mu je da ostavi kopačke i ode kući. Mi smo tu da se borimo, da se borimo za momčad s istim ciljem. Želim uvijek biti na terenu, želim pomoći momčadi, a to mogu samo ako sam na terenu i ako se borim”, rekao je Rakitić, koji je dodao da je bilo trenutaka kada je bio među najboljima u momčadi, ali i onih trenutaka kada mu nije išlo baš najbolje. Drugim riječima, u komentarima nekih španjolskih medija ističe se Rakitićeva iskrenost kada tvrdi da nije lako uvijek biti na najvišoj razini, iako je važno uvijek dati sve od sebe. Koliko je to dovoljno, ili ponekad ipak nije, posve je druga stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nastavit ću davati sve od sebe, a na kraju će trener odlučiti tko će igrati”, poručio je hrvatski reprezentativac.

Rakitić se osvrnuo i na dugu sezonu koja je bila itekako turbulentna za Barcelonu, koja je gubila bodove tamo gdje se nitko nije nadao da bi ih mogla izgubiti.  “Liga je najvažnija jer ti svaki vikend određuje godinu. Sezona je mogla biti puno bolja, ali moramo se već sada pripremiti za iduću sezonu kako bi u njoj loši trenuci bili kraći nego što su ove sezone”, smatra hrvatski veznjak, koji je prokomentirao i činjenicu da Messi još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcelonom, iako je ne tako davno izgledalo kako je sve dogovoreno i riješeno kad je u pitanju ostanak najboljeg nogometaša na Camp Nou. Raketa tvrdi da Messi znao da ovo što ima u Barceloni neće imati nigdje dalje. I doista, Lionel Messi u Barceloni je odavno stekao kultni status, brojni navijači teško bi oprostili Messiju odlazak u neki od klubova koji su izravni konkurenti Barci za europske trofeje.

Foto: Snimka zaslona

“Svi želimo da karijeru završi ovdje, nadam se da će tako i biti…”, poruka je hrvatskog igrača najboljem nogometašu svijeta posljednjih desetak godina.  Kad su u pitanju neke ostale legende Barcelone Rakitić se posebno osvrnuo na mogući odlazak legendarnog Andresa Inieste. Naime, postoji mogućnost da 33-godišni veteran i jedan od najboljih nogometaša Barcelone zaista napusti klub kojem je dao puno i koji je i njemu isto tako puno toga dao. Rakitić smatra da Iniesta zaslužuje svoj mir kako bi odlučio onako kako je najbolje za njega. Ukoliko doista ode navijači pripremaju dostojan oproštaj od svog sportskog idola i nogometne legende.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 “Ode li Iniesta bit će to kao da se otrgnuo dio klupskog grba. Puno je dao Barceloni, ali i nogometu. Nadam se da će još dugo biti s nama”, rekao je Rakitić svjestan što je zapravo svih ovih godina Iniesta bio za Barcu.

Hrvatski reprezentativac prokomentirao je visoku pobjedu Reala protiv Atletico Madrida u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Za razliku od nekih Rakitić smatra da je utakmica između dva gradska suparnika mogla otići i na drugu stranu, u drugom smjeru.

Niti je Real Madrid odigrao veliku utakmicu niti je Atlético bio tako loš. Slavili su zbog malih detalja i zato im treba čestitati. Tako se odlučuju utakmice, ali i čitave sezone”, kazao je Rakitić, koji se osvrnuo također i na činjenicu da Real i Barca vode neizvjesnu bitku za naslov prvaka Španjolske.  Rakitić puno nade polaže u Sevillu, koja bi, kako misle na Camp Nou, mogla pomoći Barci i zaustaviti Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Puno više volim govoriti o našim utakmicama jer ne možemo utjecati na ono što će učiniti Real Madrid. Naravno da se nadamo da će negdje kiksati kako bismo mi osvojili prvenstvo. Sevilla treba pobjedu kako bi završila što bliže vrhu. Vjerujem im, ne samo sada kada igraju protiv Reala, nego u svakoj utakmici. Pratim ih svako kolo i želim im sve najbolje, nadam se da mogu pobijediti jer su to zaslužili…”, zaključio je hrvatski nogometaš.

Već smo spomenuli rijetko je kada jedan hrvatski nogometaš, a posebno u dresu Barcelone, dobio priliku praktički isti dan dati čak dva velika intervjua za dva ipak značajna medija. Rakitić je igrama posljednjih tjedana ipak ”kupio” naklonost španjolskih novinara, a to nikada nije lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.