Što je danas Vučićeva Srbija? ”Srbin i Hrvat iste krvi, Dejan Bodiroga i Dražen Petrović su – braća”

Foto: Snimka zaslona

Na istoku ništa novo, dok se Srbija guši u pandemiji koronavirusa te su vrlo blizu da preskoče magičnu brojku od 10 000 zaraženih srpski mediji broje krvna zrnca ”diljem Balkana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”DUGO SKRIVENA PRIČA KOJA TRESE BALKAN! Dejan Bodiroga i Dražen Petrović su BRAĆA! Srbin i Hrvat iste krvi, ovakav je bio njihov prvi susret”, navodi Blic dok u svom ”laboratoriju” određuju krvne grupe Dražena i Dejana.

Zanimljivo da se takvim, slobodno možemo reći glupostima, pridružio čak i portal Blic, koji je navodno nešto umjereniji portal i navodno nema iste ”manire” poput Vučićevih i Šešeljevih tabloida, koji također na isti način pišu o pokojnom hrvatskom košarkašu, vjerojatno najboljem košarkašu Europe svih vremena, Draženu Petroviću, i srpskom bivšem košarkaškom reprezentativcu, Dejanu Bodirogu.

Bodiroga i Petrović, su – braća, piše Blic, uz ”spektakularan naslov” koji na najbolji način oslikava stanje u Vučićevoj Srbiji, a Aleksandar Vučić, podsjetimo, bivši je šegrt ratnog zločinca Vojislava Šešelja i bivši visoki dužnosnik Šešeljeve fašističke stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

O svemu je zapravo pisao i Mundo Deportivo, poznat inače po senzacionalističkim tekstovima, koji često piše o ”Balkanu” i ”balkanskoj braći.” Ako su Dejan Bodiroga i Dražen Petrović, koji je u jeku velikosrpske agresije na Hrvatsku štrajkao glađu i tražio međunarodno priznanje naše zemlje te prekid agresije,  braća zašto Dejan svom ”bratu” nije pomogao javnim istupima u medijima dok je Šibenik, inače najstariji grad na Jadranu, gorio? Šibenik je hrvatski grad, grad Dražena i Aleksandra Petrovića.

”Rodbinska povezanost je sljedeća: djed Aleksandra i Dražena Petrovića i baka Dejana i Željka Bodiroge su bili rođeni brat i sestra. Riječ je o Jovanu Petroviću i Gospavi Petrović.

Draženov i Aleksandrov djed imao je sina, također Jovana, koji je zbog službe u Ministarstvu unutarnjih poslova Jugoslavije otišao u Šibenik, postao Jole, upoznao Biserku – oženio se i dobio dvojicu sinova, kasnije košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa druge strane, Gospava Petrović se udala i postala Gospava Bodiroga, a jedno od njenih sedmoro djece, Vaso, imao je sinove Željka i Dejana Bodirogu”, piše Blic, koji tvrdi kako je ovu priču sportskom novinaru i publicistu Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejan Bodiroga, a kome se očito može vjerovati. Zasigurno… Sve se temelji na riječima Bodiroge.

Bodiroga je ispričao  da je kao kadetski reprezentativac na jednim od priprema u Zagrebu upoznao Dražena, ali nije znao da su rođaci.

”Iz rodne Hercegovine je Jovan Petrović krenuo ka Šibeniku i Hrvatskoj, a Gospava Petrović ka Srbiji, odnosno Vojvodini”, zaključio je svoj ”bratski tekst” portal Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko zna, možda Dražen i Dejan nisu samo braća, možda su roditelji jedan drugome? No, čak i da jesu braća. jednojajčani blizanci, što onda? Koliko je Bodirogi stalo do ”brata” pokazao je kada je grad Dražena Petrovića bio u plamenu pod udarom JNA i i paravojnih srpskih fašističkih hordi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.