Što je pokazao novi fijasko BiH u kvalifikacijama za Euro? U ovom dijelu Europe jedina ozbiljna reprezentacija je hrvatska reprezentacija

Foto: fah

Kako se i očekivalo Bosna i Hercegovina ponovno neće igrati na jednom velikom natjecanju, u ovom slučaju Europskom prvenstvu. Poraz od Sjeverne Irske je, dakako, očekivan, čak i ako se on dogodio teže od očekivanja, tek poslije izvođenja jedanaesteraca. Naime, u ovom dijelu Europe, i to ne računajući samo ”regiju”, kako dobar dio medija, novinari, za koje predsjednik Milanović tvrdi da nisu novinari, naziva europski kutak nastao raspadom komunističke Jugoslavije, jedina ozbiljna nogometna reprezentacije je hrvatska nogometna reprezentacija, koja redovito nastupa na najvećim nogometnim natjecanjima, i koja ima rezultate na razini svjetskih nogometnih divova,  poput, primjerice, jedne Engleske. Mađarska, austrijska, slovenska, srpska, bosansko – hercegovačka, makedonska, crnogorska nogometna reprezentacija, ili reprezentacija Kosova, tek su usputne postaje kako Hrvatskoj, tako i ostalim velikim reprezentacija na putu do velikih natjecanja. Sama činjenica da jedna Srbija, bez obzira što je sinoć u Oslu bljesnula i svladala po mnogima favoriziranu Norvešku, od 2000. godine nije nastupala na Europskom prvenstvu sve govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Bosni i Hercegovini, točnije u jednom dijelu te zemlje, ponovno traje zavaravanje navijača kroz tvrdnje i medijske napise o tome koliko su bili blizu, da su doista bili blizu valjda bi i uspjeli, barem jednom od tih svih silnih pokušaja izboriti nastup na najvećoj europskoj smotri nogometa. Toliko o njihovim nogometnim zvijezdama, koje neki u ”regiji” vole, valjda kako bi se osjećali kako i sami pripadaju nogometnom europskom i svjetskom vrhu, uspoređivati, pa i izjednačavati, s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem, Kramarićem…Koga veseli, i tko se ne želi suočiti s istinom, neka slobodno nastavi u tom smjeru, daleko će stići, tek do granica svojih država.

Ne odlaskom na Europsko prvenstvo BiH je izgubila, kako pišu tamošnji mediji, 9.25 milijuna eura ne uključujući bonuse. Uza sve to pobjeda na Europskom prvenstvu donosi dodatnih 1.5 milijuna eura, a bod jamči pola od te svote. No je li doista bosansko  hercegovački nogomet izgubio nešto što zapravo nikad nije ni imao? Ne možete izgubiti nešto što nikada nije bilo vaše, a s obzirom kako se piše o novom fijasko BH nogometa teško da će tako skoro biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.