Što je povrijedilo Ivana Rakitića i zašto je izbjegavao hrvatske medije?

Hrvatski nogometni reprezentativac i zvijezda Barcelone, s kojom je prije nekoliko dana osvojio naslov Lige prvaka, Ivan Rakitić, trenutačno živi svoje najbolje nogometne dane – ne osvaja se svaki dan Liga prvaka, pa čak ni s Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idealnoj momčadi Lige prvaka

Inače, i UEFA je počastila našeg igrača, koji je  glavni adut za utakmicu protiv Italije na Poljudu ovog petka. Naime, Rakitić je uvršten, prema izboru krovne nogometne europske organizacije, u idealnu momčad Lige prvaka.

Trenutačno je Rakitić u Splitu zajedno sa suigračima iz reprezentacije gdje se priprema za važnu utakmicu s Italijom na praznom Poljudu. Dobro je raspoložen, a s obzirom na činjenicu da zbog ozljede protiv Talijana neće biti Luke Modrića, Rakitić je ujedno i najveća zvijezda Vatrenih, uz uvijek atraktivnog Marija Mandžukića. Talijani se pribojavaju ovog tandema, što je dobra vijest za Vatrene; više će prostora na travnjaku imati ostali, Olić, Perišić, Brozović…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tiskovnoj konferenciji dva dana prije dvoboja na Poljudu Rakitić je otkrio prave razloge zašto je posljednjih dana izbjegavao hrvatske medije, dok je istovremeno stranim medijima, prije svega španjolskim, dosta često davao izjave. Naime, nije Rakitić sam sebe stavio u izolaciju, niti su ga mediji izolirali. Jednostavno, Rakitić je kao emotivna osoba bio donekle povrijeđen  što hrvatskih medija nije bilo u Berlinu na finalu Lige prvaka, kada je Barcelona u teškoj utakmici pobijedila talijanski Juventus.

Prvi gol za Katalonce dao je upravo Rakitić. “Jako sam iznenađen da ste me uopće zvali na presicu; da me netko poštuje, došao bi u Berlin”, rekao je Rakitić, koji je nakon toga dodao da je uvijek bio korektan prema svima te ga čudi takvo ponašanje hrvatskih medija prema njemu te je priznao da je na presicu došao samo zbog prijatelja Tome Pacaka, inače,  glasnogovornika HNS-a.

Rakitić o Modriću

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatski mediji bili su prošle godine, barem neki, na finalu Lige prvaka u Lisabonu, kada je Real predvođen Lukom Modrićem svladao gradskog rivala, Atletico. Briljirao je Luka Modrić.

Ivan Rakitić je komentirao, vrlo kratko, činjenicu da je prema izboru hrvatskih nogometaša i trenera Luka Modrić izabran za hrvatskog nogometaša godine. “Svi znamo tko je Luka, što je postigao, čestitam mu”, kazao je Rakitić.

Fotografija Messija sa šalom Hajduka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raketa, kako je inače nadimak sjajnom hrvatskom reprezentativcu, objasnio je kako je došlo do fotografije Lea Messija sa šalom splitskog Hajduka, o čemu su posljednjih dana brujali mediji.

Naime, s njima na slavlju je bio Rakitićev vjenčani kum, Marko Bralić Keto, koji je Hajdukovac, te je Messija molio  za sliku, i to je sve, dakle, nema misterije.  Rakitić je Messiju objasnio da je Hajduk jedan klub iz Hrvatske, s obzirom da ga je Messi pitao o čemu se radi i o kakvom je šalu riječ. Drugim riječima, fotografija je nastala spontano.

Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta bez podrške publike

Rakitić je dio talijanskih reprezentativaca susreo u Berlinu, u dvoboju protiv Juventusa, a sada će ponovno zaigrati protiv njih – ovoga puta bez publike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će sigurno jako teško, ne samo radi igrača Juventusa. Italija će se također maksimalno pripremiti i dati sve od sebe te moramo biti pravi. Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, i to bez podrške publike. To je katastrofa, igrao sam jednu takvu utakmicu u Baselu. Nadam se da će ovo biti zadnji put”, dodao je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.