Što kažu bivši izbornici o Dalićevoj odluci da pusti igrače na zahtjev klubova?

Foto: fah

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice s Peruom odlučio je pustiti neka najjača imena Vatrenih u svoje klubove, tako da neće igrati s Meksikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” U moje izborničko vrijeme također je bilo zahtjeva raznih klubova koji su željeli da reprezentativce u nekim akcijama ili utakmicama oslobodim obveza. Nisam rado puštao reprezentativce! Nije mi se to sviđalo. Mislim da i Daliću nije drago što pušta igrače na pola turneje, što neće igrati protiv Meksika”, kaže Otto Barić za Sportske novosti.

“Čitava ta turneja nakon što odu glavni igrači nema onu pravu svrhu. Pola igrača praktički odlazi, ne vidim tu neke dobrobiti. Izbornik je odveo igrače jako, jako daleko, put je dugačak. Ma, ne bih htio da se krivo shvati, želim Daliću sve najbolje i da uspije s tom turnejom. Ali ako odete na tako daleku turneju, na drugi kontinent, a onda na polovici pustite igrače, gubi se svrha. Ako su ove utakmice prije SP-a provjere za Rusiju, onda u njima ipak trebaju igrati najbolji igrači. Ja čak držim da nije trebao voditi toliki kontingent igrača, njih 25, u SAD. Bilo bi sasvim dovoljno da je poveo 18 igrača na koje računa u Rusiji, te obje utakmice igrati u manje-više istom sastavu, s dvije-tri izmjene”, dodao je.

Komentirao je to i Miroslav Ćiro Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne sjećam se da je u moje vrijeme postojao pritisak klubova. No, sjećam se jednog detalja kad sam odlučio pustiti jednog bitnog igrača. Sevilla se borila za ostanak u ligi, trebao im je Davor Šuker. Tražili su Šukera, mi smo bili u kampu u Umagu. Rekao sam: “Da, sine, spasi Sevillu!” Došao je privatni avion po Šukera, on je odletio, zabio dva gola za Sevillu i vratio se u Umag! Spasio je Sevillu! Znate što, treba biti discipline, ali treba znati i biti pravi u pravom trenutku. Uvijek sam tražio mogućnost da se izbjegne bilo kakav konflikt!”, rekao je Ćiro.

Zlatko Kranjčar se ne sjeća da su u njegovo izborničko vrijeme klubovi tražili da pušta igrače s reprezentativnih akcija.

“Sve je jasno, to su termini za reprezentacije i svi klubovi su spremni na to da im igrači participiraju u svojim nacionalnim selekcijama. Pa zapravo ne znam zašto se do sada događa, zašto klubovi traže od izbornika Dalića da pusti igrače? Vjerujem da je to zbog toga što smo u SAD-u, na drugom kontinentu. Daleki je to put koji iscrpljuje, prisutan je jet lag, prolazi se kroz vremenske zone, remete se fiziološki biološki ritmovi. Zato klubovi žele vratiti svoje igrače kako bi se prije oporavili zbog promjena vremenskih zona. Da je reprezentacija igrala u Europi, klubovi vjerojatno ne bi tražili da im se puste igrači”, smatra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.