Što se događa s 20-godišnjim hrvatskim reprezentativcem Tinom Jedvajem?

Foto: fah

Proglašen je velikim talentom hrvatskog nogometa, nasljednikom najvećih vatrenih stopera, onih koji su devedesetih činili neprobojni bedem ispred vrata koje je čuvao Dražen Ladić, početak karijere kao iz snova.  Krenulo je dobro, a onda se po putu negdje pogubilo. Nadajmo se privremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorimo o 20-godišnjem Hrvatu Tinu Jedvaju koji već treću sezonu zaredom brani boje bundesligaša Bayera iz Leverkusena. Trener spomenutog kluba Roger Schmidt kritizirao je javno igru mladog Hrvata, što treneri inače nemaju običaj.  Međutim, kap koja je prelila čašu bio je susret protiv Kovačevog Eintrachta u Frankfurtu, Jedva je platio ceh i suočio se s trenerovim bijesom.

Igra Tina Jedvaja protiv Eintrachta u Frankfurtu bila je jako loša, neprihvatljiva”, komentirao je Schmidt, nakon čega je mladog hrvatskog reprezentativca preselio na tribine. Međutim, priliku je dobio, nažalost samo 15 minuta, ovog tjedna protiv Tottenhama.  Očito je nije iskoristio. Međutim, kako ocijeniti nečiju igru nakon samo petnaest minuta?

Ni protiv Tottenhama njegova igra nije bila puno bolja. Svi znamo da je veliki talent, ali da bi rasli morate imati volju. Morate imati želju za napretkom“, nije odustajao od svoje agresivne retorike trener Bayera, koji očito u Jedvaju traži najveći alibi, iako razloga za nezadovoljstvo trenerom itekako ima. čega je Schmidt sam svjestan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Schmidt razočaran našim igračem najbolje svjedoči činjenica da na desnom boku koristi veznjaka, ove je sezone Jedvaj odigrao samo pet utakmica, kako sada stvari stoje tako skoro neće dobiti novu priliku, jer je i dalje razočaranom treneru na desnom boku prvi izbor vezni nogometaš Lars Bender.

Da nije sve tako crno, iako ima dosta crnila, pokazala je utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Euru protiv Španjolske, Vatreni su svladali tada još uvijek aktualnog prvaka 2:1, a Jedvaj je u obrani odigrao više nego korektnu utakmicu.

Jedvaj na udaru trenera: Svi znamo da je veliki talent, ali da bi rasli morate imati volju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Tin jedvaj kao jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa igrao je u zagrebačkom Dinamu, gdje je njegovu vrijednost na nogometnom tržištu vrlo brzo shvatio Zdravko Mamića, nakon toga sve je krenulo svojim uobičajenim tijekom. Kad Mamić prepozna kapacitete i financijski potencijal kod nogometaša taj obično odlazi s bogatom ponudom u džepu.

Naime, Jedvaj je započeo svoju seniorsku nogometnu karijeru 2013. godine, dakle, sa 17 godina, u seniorsku momčad Dinama došao je iz omladinskog pogona, debitirao je protiv Osijeka u to na poziciji stopera u paru s legendarnim i dugogodišnjim hrvatskim reprezentativcem Josipom Šimunićem, koji se upravo te godine našao na udaru zbog skandiranja na Maksimiru poslije pobjede Vatrenih protiv Islanda, pobjede koja je Hrvatsku odvela na SP u Brazilu, ali i pobjede koja je označila kraj bogate reprezentativne karijere velikog Joea.

Svoj prvi pogodak za Dinamo Tin je zabio protiv Cibalije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek mu je 20 i igra u Bundesligi, nažalost, u dvadesetoj se baš poput Alena Halilovića, još jednog hrvatskog bundesligaša, našao na prekretnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.