Što se događa sa Zidaneom? Svog najboljeg igrača Luku Modrića i dalje drži na klupi

Foto: fah

Kako smo već pisali večeras je kroz ušicu igle Real izbjegao poraz u 2. kolu Lige prvaka protiv Borussije iz Mönchengladbacha. Na kraju je završilo 2:2, iako je domaća momčad sve do završnice više nego zasluženo vodila 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real nakon dva odigrana kola ima samo jedan osvojeni bod, u prvom su kolu šokirali svoje navijače i izgubili su na domaćem terenu od Šahtara. Kraljevski klub, uglavnom zaslugom pomalo izgubljenog trenera Zinedine Zidanea, nalazi se u velikim problemima, plasman u nokaut fazu već sad mu visi o niti, iako su odigrane tek dvije utakmice, odnosno dva kola.

Real je u Mönchengladbachu gubio 2:0 sve do 87. minute, a onda je uslijedio ludi preokret, kakav može kreirati samo Real. Završilo je 2:2,  Thuram je s dva gola doveo Kraljeve na prag poraza, ali Benzema i Casemiro u posljednjih nekoliko minuta postigli su golove spasa za momčad sa Santiago Bernabeua. Je li to dovoljno? Vrijeme će pokazati, a ritam Lige prvaka ove je jeseni ubrzaniji no ikad.

Spomenuli smo Zidanea? No nismo spomenuli činjenicu da je francuski trener, prema pisanju dijela španjolskih medija, bio u pregovorima s PSG-om. Je li to razlog činjenici da je potpuno izgubljen te luta od utakmice do utakmice, uz povremene bljeskove, kao što je onaj na Nou Campu protiv Barcelone, kada je Real slavio 3:1. No i ta je pobjeda više plod individualne kvalitete Realovih igrača, pogotovo Modrića, nego što bi bio plod genijalnih poteza samog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno je večeras na klupi ostao možda i najbolji igrač Reala u ovom trenutku, kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, iako je najavljeno da će krenuti od prve minute. I ponovno je Luka ušao u završnici, igra se počela mijenjati njegovim ulaskom, a pukom se srećom promijenio i rezultat. Istina, Luka Modrić ima 35 godina, no Milanov Zlatan Ibrahimović ima više od 38 te je potpuno nejasno zašto Zidane koristi tako malo Modrića, iako je Modrić u sjajnoj formi. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije u derbiju protiv Barcelone zabio je fenomenalan pogodak, a bio je i strijelac u prvom kolu Lige prvaka protiv Šahtara, koju je Real izgubio 3;2. Modrić je u sjajnoj formi, no ne može sve sam, a posebno to ne može ako ga Zidane drži na klupi sve do završnice utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.