Što se dogodilo Patriku Ćavaru? Tvrdi da između Vujovića i Červara nema razlike, zaboravlja na Linine medalje i velikosrpske izjave crnogorskog trenera!

Foto: Snimka zaslona

Vrijeme prolazi, a hrvatska rukometna reprezentacija još uvijek nema izbornika. Nakon neočekivane te ishitrene smjene Željka Babića, koji je zajedno s Balićem, Metličićem i Losertom pometen iz reprezentacije iako je Hrvatska na Svjetskom prvenstvo premašila unaprijed zacrtani plan te se plasirala u polufinale, nasljednika nema na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, spekulira se s imenom legendarnog Line Červara, aktualnog izbornika Makedonije, ali i bivšeg izbornika hrvatske rukometne reprezentacije. Červar je s Hrvatskom osvojio sve što se osvojiti moglo, osim zlatne medalje na Europskom prvenstvu. Dva zlata, olimpijsko i svjetsko, srebra, bronce…

Lino je evidentno razočaran s obzirom kako ga još uvijek nitko nije kontaktirao, a vrijeme, kako rekosmo, prolazi. Sa svojih 66 godina trofejni stručnjak, nažalost, još uvijek se nalazi u čekaonici, što je velika sramota hrvatskog rukometa, ponajprije čelnika HRS-a. Ako je istina da je Lino prvi izbor, ako je istina da je favorit, ako je istina da njegov povratak žele navijači što se čeka? Zašto se već drugi dan poslije smjene Željka Babića nije stupilo u kontakt s Červarom kako bi se provjerilo što on doista misli te može li se uopće u ovom trenutku vratiti?

Podsjetimo, Červar je prije nekoliko dana dao naslutiti, doduše ne eksplicitno, kako bi se mogao vratiti te da ima ugovor u Makedoniji koji mu omogućava odlazak “kad god to poželi…”  Zašto nema kontakta s Červarom? Lino Červar sam je, kako smo pisali, rekao decidirano da ga još uvijek nitko nije zvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva su stajališta i nekih hrvatskih rukometnih legendi, spomenimo Zlatka Saračevića, koji zagovara povratak Line Červara, i to kroz vrlo jasnu poruku kako on kao trofejni trener mora biti prvi izbor, spomenimo i Patrika Ćavara, koji se istaknuo s vrlo korektnim i trezvenim komentarima nakon Svjetskog prvenstva. Nije podlegao atmosferi linča koju su stvorili pojedini mediji te je podržao Željka Babića i njegove prve suradnika. Saračević i Ćavar su dvije rukometne legende, obojica igrača sudjelovala su u osvajanju prvog hrvatskog zlata na Olimpijskim igrama, u zemlji Rheta Butlera i Scarlett O’Hare, dalekoj Atlanti, sada već davne 1996. Hrvatska je u finalu pobijedila Švedsku poslije fantastične igre u prvom poluvremenu.  U drugom dijelu malo je nedostajalo da Šveđani naprave puni preokret.

Ćavarove komentare vrijedilo je čitati, vrijedilo je slušati, no, je li pogriješio s posljednjim komentarima s obzirom na najnovije izjave Veselina Vujovića, ali i na razliku između Vujovića i Line Červara? Naime, Ćavar kaže da razlike između njih dvojice nema!?

“Ako povučemo paralelu između Lina Červara i Veselina Vujovića, tu nema neke velike razlike, u igri su nijanse…”, rekao je Ćavar za Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje nijanse? Ćavar, kao vrstan poznavatelj rukometa sasvim sigurno zna razliku između aktualnog izbornika Slovenije i aktualnog izbornika Makedonije. Naime, kao izbornik Lino Červar, kako smo rekli, osvojio je sve što se osvojiti moglo, Veselin Vujović “tek” jednu broncu i to samo zato što hrvatski rukometaši u posljednjih 15 minuta utakmice protiv Slovenije u borbi za brončanu medalju zbog umora nisu mogli stajati na nogama.  Ako Ćavar nije čuo za trofeje koje je osvajao Lino s Hrvatskom je li ako ništa drugo upoznat s najnovijim izjavama i “mirotvorstvom” Veselina Vujovića?

“Hrvatski sportaši motiviraju se mržnjom prema Srbima”, rekao je, između ostaloga, crnogorski trener Veselin Vujović, koji je ne tako davno bio trener hrvatskog prvaka Zagreba. U glavnom gradu svih Hrvata Vujovića, naravno, nitko nije mrzio.

Je li za ovakvu izjavu čuo Ćavar? Ako je, a morao je, je li ikada čuo za sličnu izjavu Line Červara? Je li Červar ikada govorio o načinu na koji se motiviraju srpski sportaši? Da ne spominjemo kako se doista oni motiviraju i tko su im uzori te čije tetovaže neki od njih imaju po tijelu.  Kako je moguće nakon svega da u Hrvatskoj još uvijek postoje mediji i igrači, makar oni bili bivši, koji ozbiljno razmišljaju o Veselinu Vujoviću? Vujović je, recimo to na kraju, i samo jasno rekao da ne želi biti hrvatski izbornik, ali bi se zato “najugodnije osjećao na klupi srpske reprezentacije.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.