Što se dogodilo u Puli i jesu li Osječani zaista ”pokradeni”?

Foto: Snimka zaslona/Sportske novosti

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Osijek 1:0 u 25. kolu Prve hrvatske nogometne lige te su tako uzeli tri važna boda koja će im puno značiti u borbi za ostanak, ali su isto tako uzeli tri boda kojim su Osječane udaljili od borbe za 2. mjesto. U ovom trenutku Osijek za drugoplasiranim Hajdukom zaostaje šest bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, nakon utakmice ne govori se samo o nogometu, zapravo se najmanje govori o nogometu, a najviše o suđenju i spornim sudačkim odlukama. Utakmicu su obilježile tri sporne odluke glavnog suca Marija Zebeca, zbog kojih su gosti iz Osijeka izgubili živce te su tvrdili kako su pokradeni. Jesu li doista? Naime, Osijeku su poništena dva gola, u oba navrata na intervenciju sudaca iz VAR sobe.

Koliko su Osječani bili ljuti zbog svega što se događalo u Puli svjedoče i riječi kapetana Osijeka, Mile Škorića, koji se u jednom trenutku unio u lice pomoćnom sucu te da ga je glasno zapitao: “Što ti imaš protiv Osijeka?!”

Oglasio se i UEFA-in kontrolor, Draženko Kovačić, koji je sve pokušao objasniti sa stručne strane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvo bih se pozvao na pravila nogometne igre koja govore o kažnjivom zaleđu, odnosno o stjecanju prednosti napadača kao što je to u ovom slučaju. Stjecanje prednosti je kada se taj igrač uključuje u borbu za loptu ili igra tom loptom, a lopta se odbila od vratnice ili suparničkog igrača, ili namjerne obrane gola.

Nakon intervencije vratara koji odbija loptu u vratnicu, u nastavku akcije lopta dolazi do obrambenog igrača koji brani da ona ne uđe u mrežu i izbija je prema napadaču koji se u trenutku udarca nalazio u zaleđu”, kazao je Kovačić te je dodao:

“Kod druge situacije u trenutku udarca se igrač Osijeka nalazi u poziciji zaleđa svega dva metra od vratara u njegovom prostoru i u takvim situacijama smatram da on utječe na suparničkog vratara i ometa ga. Ispravno dosuđeno zaleđe”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek teško oštećen: Velika pogreška VAR-a u HNL-u, pogriješio i sudac…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.