Stožer jedno, HNS drugo: Hoće li se utakmica odluke Osijek – Lokomotiva na stadionu Gradski vrt igrati uz nazočnost navijača?

Foto: facebook

Nogometaši Osijeka i Lokomotive u subotu će na stadionu Gradski vrt igrati odlučujuću utakmicu sezone, ujedno je to i posljednja prvenstvena utakmica ove sezone, utakmica koja odlučuje tko će završiti na drugom mjestu, koje vodi u kvalifikacije u Ligu prvaka. U utakmicu odluke dva kluba ulaze s istim brojem bodova, dakle, 62, u slučaju remija na 2. mjesto bi mogla izbiti Rijeka, koja ima bod manje te su u Rijeci uvjereni da će na Rujevici pobijediti Istru. Rijeka protiv Istre igra u istom terminu, dakle, od 21:05.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnici Osijeka uoči susreta odluke protestirali su zbog odluke Hrvatskog nogometnog saveza, koji je zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj zabranio nazočnost gledatelja na tribinama u posljednjem prvenstvenom kolu. Nakon svega osječki je klub zatražio mišljenje od županijskog Stožera za civilnu zaštitu koji je danas u koordinaciji s Nacionalnim stožerom i HZJZ-om klubu iz Gradskom vrta dao suglasnost za otvaranje tribina, dakle, navijači će moći biti nazočni u subotu na derbiju prvenstva. Slobodno možemo utakmicu Osijek – Lokomotiva okarakterizirati kao derbi prvenstva s obzirom na značaj susreta za obje momčadi.

“Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je dao suglasnost za održavanje utakmice između NK Osijeka i NK Lokomotive uz nazočnost gledatelja, a koja se planira održati u Osijeku na stadionu Gradski vrt, dana 25. srpnja 2020. godine u 21:05 sati. NK Osijek dužan je prilikom organizacije utakmice pridržavati se protuepidemijskih mjera i odluka Stožera civilne zaštite RH te posebnih uputa i preporuka HZJZ o održavanju športskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledateljstva od 13. lipnja 2020. godine”, navodi se u priopćenju osječko-baranjskog stožera…

Međutim, o svemu ipak odlučuje HNS, a u HNS-u, kako stvari stoje, ostaju pri ranijoj odluci o zatvaranju tribina zbog pogoršane epidemiološke situacije u Hrvatskoj. Naime, na stranicama NK Osijeka i dalje piše kako će se utakmica NK Osijek – Nk Lokomotiva igrati bez nazočnosti gledatelja. S druge strane ako se dopusti da Osijek ključnu utakmicu sezone igra pred navijačima mogla bi reagirati Rijeka, koja bi mogla postaviti i pitanje regularnosti natjecanja. Jasno je da bi se Rijeka bunila ako bi se Osijeku dozvolilo ono što Rijeci ne bi. Ipak, veliki je ulog u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.