Strahonja: Awaziem je trebao biti isključen u prvom poluvremenu

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Nakon reprezentativne stanke nastavljeno je domaće prvenstvo koje je obilježeno uvjerljivim pobjedama Dinama i Osijeka te slavljem Hajduka u Jadranskom derbiju. Analizu 11. kola SuperSport HNL-a uradili su u emisiji Stadion Mario Carević i sudački ekspert Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA – HAJDUK 0:1

– Nije to bila neka preatraktivna utakmica na koje smo navikli u prethodnim derbijima. Veliki je ovo bio ulog za obje momčadi. Znali smo da Rijeka traži izlaz iz krize, a Hajduku su ovi bodovi važni kako bi pratili koliko toliko Dinamo, rekao je Carević.

Vidi se napredak u igri Rijeke: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvih pola sata je Rijeka jako dobro ušla u utakmicu i stvarno su se dobro skupili i dobro im je došla stanka. Cosmi je dobro uigrao taj talijanski 3-5-2, vidjeli su se principi igre, ali onda je Hajduk preuzeo kontrolu, posebno nakon vodstva.

O treneru Rijeke i igri Hajduka u završnici: 

– Ja ne volim način na koji trener Rijeke vodi utakmicu, to negativno utječe na igrača, on je karizmatičan, voli tenzije, energiju, te gestikulacije nisu dobre, one su kontraproduktivne. Igrači nemaju samopouzdanja i nije ti ugodno kad ti trener ‘vrišti’ nad vratom. Hajduk je jako dobro zatvorio utakmicu, ali nije to bio klasičan bunker, radili su to kroz posjed, kroz pas. Krovinović Fossati su igrali jako važnu ulogu u tom posjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje nije bilo na razini:

– Nije ovo bilo suđenje kakvo sam očekivao od međunarodnog suca Pajača, on zna to puno bolje odraditi. Imao je dosta neujednačen kriterij, iako je dobro otvorio utakmicu. Na kraju se vidjelo da se ne osjeća ugodno, a to je rezultiralo s nekoliko krivih odluka, poručuje Strahonja.

Igranje rukom Mikanovića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ispravna odluka suca, prirodni pokret ruke i prirodna reakcija. To je bila sjajna procjena.

Nedosuđen žuti karton za Awaziema u 21. minuti:

– Nigerijac je namjerno držao igrača, povlačio ga duže od tri sekunde i igrač Rijeke je bio u obećavajućoj situaciji. Apsolutno žuti karton, smatra Strahonja.

Istaknimo kako je Awaziem prvi žuti karton zaradio u 15. minuti, a ovo bi mu bio drugi. Upravo je nigerijski branič u 51. minuti postigao jedini gol na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO – SLAVEN BELUPO 4:1

– Iznimno je važno bilo za Dinamo da prije ovako važne utakmice u Salzburgu odigra ovako. Izveo je praktički prvih 11 i to govori koliko mu je HNL prioritet. On to stalno napominje i daje igračima indirektnu poruku da nema opuštanja. Dinamo ima bogatstvo, njima izađe Drmić, a uđe Petković, imaju širinu i mirnoću.

O Čačiću:

– Svjedoci smo da su ga smjenjivali odmah nakon prvog, dugog kola, ali gospodin Čačić je stvarno napravio vrhunski rezultat, ispisao je povijest HNL-a, izborio Ligu prvaka. On ima gard, autoritet, nastupi su mu odmjereni i on zaslužuje punu podršku i poštovanje, rekao je Carević, te osvrnuo na Slaven Belupo:

– Ovaj Slaven Belupo mi se sviđa zbog hrabre igre i visokog presinga. Zekić izvlači maksimum iz ove ekipe, oni nisu za vrh HNL-a, ali imaju glavu i rep

OSIJEK – LOKOMOTIVA 4:1

– Sve ti pada u vodu, svaka taktika i plan nakon što već u drugoj minuti gubiš 2:0. Moraš se odmah prilagođavati. Ipak odlično otvaranje Osijeka, rekao bih da je cijela utakmica bila jednosmjerna, Osijek je dominirao, bili su puno bolja ekipa, kaže Carević.

O Rene Pomsu:

– On je igrače rasteretio, njegova uloga je bila ranije da osluškuje svlačionicu i on je to znao i išao je u tom smjeru da ih malo opusti. Igraju dobro i ovo im je treća pobjeda u nizu. Mislim da na jedan strpljiviji način dolaze u završnicu, zaključio je Carević.

VARAŽDIN – ISTRA 1961 1:1

– Ja stvarno obožavam gledati Istru i Varaždin jer vole posjed i vole nogomet. Prvo poluvrijeme je bila borba za posjed. Bilo je tu prilika na obje strane i možda je Varaždin bio bliže pobjedi, ali nije to nezaslužen remi, kaže Carević.

Opet se istaknuo Tonio Teklić: 

– Na Tekliću se vidi koliku motivaciju ima, igra u životnoj formi i po meni je jedan od najboljih igrača u HNL-u. On nije dobio pravu priliku u Splitu, ali ne možemo nikoga kriviti jer neki igrači sazru tek kasnije. Ipak, Teklić je po meni najbolji veznjak u HNL-u, poručuje Carević.

Zanimljivo, nekadašnji igrač Hajduk, zaradio je žuti karton u ogledu s Istrom, te će zbog toga morati propustiti upravo ogled sa Splićanima na Poljudu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.