Strahonja o suđenju u Šibeniku: Ostat će gorak okus zbog kaznenog udarca

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

Sudački stručnjak Marijo Strahonja gostovao je u emisiji HTV-a “Stadion” i komentirao suđenje iz derbija u Rijeci te suđenje na utakmici Šibenika i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako je u ovom kolu suđenje bilo dobro, ali na pojedinim utakmicama bilo je određenih previda i postoji prostor za unapređenje. Igor Pajač imao je zahtjevnu utakmicu za suđenje između Rijeke i Dinama, derbi kola koji je završio 3:3.

– Veliki komplimenti Pajaču i pripremi cijelog tima. I VAR soba je s njima funkcionirala, to je velika značajka za pripremu utakmice i sve njene izazove. Sporna situacija iz 57. minute je kazneni udarac za Dinamo, udaranje igrača s leđa, nema namjere za igrom, čisti kazneni udarac, rekao je.

Komentirao je i drugu spornu situaciju u kaznenom prostoru Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kod drugog penala, obrambeni igrač Rijeke svjesno nogom ide u blok nakon kornera, a tu treba imati svjesnu odgovornost pozicioniranja ruke. Njegova ruka je bila dovoljno otvorena i tako je bila “kažnjiva” ruka i sudac je donio ispravnu odluku i dosudio penal. Obje odluke suca bile su ispravne.

Prekršaj Menala je bio za žuti karton, nije bio start đonom.

– Radi se o visoko žutom kartonu, kratko je dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je Dinamu s pravom poništen pogodak u 74. minuti susreta jer se dogodio prekršaj u začetku akcije.

– VAR soba je sjajno reagirala, vidjela je jedno udaranje, rekao je.

Šibenik je na domaćem terenu svladao Hajduk s 2:0, a Marijo Strahonja smatra kako Zdenko Lovrić nije loše sudio utakmicu u Šibeniku, ali ostat će gorak okus zbog kaznenog udarca koji nije trebao biti dosuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Poprilično je jasno da kaznenog udarca nema. Sudac je bio dosta dobro postavljen i iz njegovog kuta možda je izgledalo kao kazneni udarac, ali jasno je da napadač pokušava iznuditi kazneni udarac i da se obrambeni igrač pravovremeno pozicionirao sa svojom nogom na tlo, rekao je.

Strahonja je komentirao suđenje na utakmici Gorice i Istre 1961 te rekao kako je trebao biti kazneni udarac za Istru te da je kod pogotka Istre prethodio prekršaj kod oduzimanja lopte na sredini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.