Strahonja pohvalio suđenje Jovića u derbiju Hajduka i Osijeka

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

U emisiji Stadion Igor Cvitanović i Marijo Strahonja dosta su pažnje posvetili derbiju prošlog kola HNL-a, susretu Hajduka i Osijeka na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Cvitanović smatra da je  generalno viđen dobar nogomet.

– Zadovoljan sam nogometom koji smo vidjeli u ove četiri utakmice. Za razliku od prošlog kola nogomet se digao, rekao je.

– Vrlo dobro suđenje u ovom kolu, vrlo dobar balans između sudaca i VAR sobe, uigrali su se, smatra Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O najvećem derbiju kola, dvoboju Hajduka i Osijeka na Poljudu, Cvitanovič kaže:

– Osijek je iskoristio smušenosti i nervozu u redovima Hajduka u prvom dijelu i od početka je nametnuo svoj ritam, malo pričekao i vrebao iz kontre. Hajduk se trgnuo u drugom dijelu, ali nije stvarao neke velike prigode. Osijek je imao pozitivan rezultat i čekao je nazad, komentirao je derbi.

Osijek se pojačao u zadnjem prijelaznom roku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sad su došli i Bohar i Jurčević na lijevo, koji jako dobro surađuju. Sad je Osijek bolje izbalansiran na obje strane.

O Hajduku je rekao:

– Najveći hendikep u igri Hajduka je bio nedostatak Caktaša, on je kapetan i oko njega se puno toga vrti. Hajduk je probao s ovim što ima napraviti pritisak, na kraju je uspio i mogao je doći do tri boda, ali eto nije. Igrači Hajduka se nakon prekida jako sporo vraćaju, a oni koji bi se trebali vraćati najbrže, stoper, su najsporiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u zadnja četiri kola propustio tri kaznena udarca.

– Svi misle da je to lako, ali nitko se ne usuđuje uzeti loptu. To je Caktaš pokazivao da ima. Trener određuje u 99 posto slučajeva određuje tko izvodi kazneni udarac. Meni su ovakve svađe nevjerojatne, ne postoje takve svađe u nijednom normalnom klubu. Zna se tko izvodi slobodne udarce, jedanaesterce i kornere, tko gdje stoji u prekidima, svaki igrač zna svoju ulogu, proomentirao je svađu u redovima SPlićana oko toga tko će izvesti kazneni udarac u 93. minuti.

O suđenju u derbiju Strahonja kaže:

– Fran Jović je vrlo dobro sudio, dobio je poticaj iz Uefe gdje je promoviran u višu kategoriju. Te međunarodne utakmice dale su mu jednu mirnoću kad se vratio u HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izdvojene su tri situacije iz susreta Hajduka i Osijeka, a Strahonja smatra da je u sva tri slučaja sudac odlučio ispravno.

U 51. minuti igrači Hajduka tražili su jedanaesterac nakon kontakta.

– Sudac je dobro vidio da je prekršaj za obranu, kaže HTV-ov ekspert za suđenje.

U 77. minuti lopta je pogodila Miereza u ruku u kaznenom prostoru

– Lopta je od poda neočekivano pogodila ruku, koja nije dovoljno odmaknuta od tijela da bi bila kažnjiva, kaže Strahonja,

U 93. minuti ipak penal za domaćina:

– Hajduk je dobio zasluženi udarac. VAR soba je bez imalo razmišljanja dala drugu priliku sucu, on je vrlo kratko gledao monitor i vrlo brzo je donio dobru odluku, smatra Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.