Strahonja: Šarlija je trebao dobiti drugi žuti karton

mario strahonja
Foto: snimka zaslona

U derbiju 12. kola SuperSport HNL-a Osijek je na Poljudu pobijedio Hajduk s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudački ekspert HRT-a Marijo Strahonja komentirao je suđenje na toj utakmici. Glavni djelitelj pravde bio je Fran Jović.

– General, on nije loše kontrolirao utakmicu, sigurno da se treba spremiti na takvu utakmicu, da će biti puno izoliranih situacija, da će Osijek pokušati preko kontra voditi igru, između ostalog to se i tijekom utakmice događalo. Mislim da je najveći problem imao sa disciplinskim mjerama u tijeku utakmice, rekao je Strahonja u uvodu.

Posebno je izdvojio situaciju s kraja prvog poluvremena u kojoj je Zvonimir Šarlija zaustavio rukom trk Ramona Miereza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Generalno, najveći problem je bila 45. minuta koju bih analizirao svakako jer je bila situacija gdje je sudac zaostao, gdje možda nije bio ni sam siguran je li to bio kontakt ili nije, prepustio je toga puno VAR sobi koja je ostala tihom, rekao je Strahonja pa nastavio:

– Međutim, ako gledate iz perspektive izgledne situacije za postizanje pogotka, Mierez ide vrlo brzo, svakim korakom se približava Šarliji i u trenutku igranja ove lopte on bi svojom brzinom vrlo vjerojatno možda kasnije došao u dobru situaciju iz duel igre. Iz te perspektive bi to moglo spadati u kategoriju izgledne situacije za postizanje pogotka i crvenog kartona direktno. Što se tiče ove druge perspektive, gdje vidimo izoliranu ruku Šarlije koji gleda Miereza, to je vrlo važan trenutak, a nema namjeru igrati loptom, to je perspektiva iz koje je prekršaj isključivo za žuti karton. To bi bio Šarliji drugi žuti karton.

– U svemu tome VAR soba je mogla puno toga napraviti jer je postojao element za izglednu situaciju za postizanje pogotka, tzv. crveni karton direktno i sudac bi otišao pogledati monitor, procijenio bi samostalno je li to isključenje ili žuti karton, ali sama posljedica bila bi generalno – isključenje i drugi žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.