Strahonja: ‘Sudac je trebao kazniti Bjelicu zbog nesportskog ponašanja’

Foto: snimka zaslona

U HRT-ovoj emisiji Stadion Igor Cvitanović i Marijo Strahonja komentirali su igru i suđenje u utakmici Dinamo Zagreb i Gorica u sklopu 21. kola HNL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igor Cvitanović istaknuo je kako Gorica ima stil igre, rubno s crvenim kartonom.

– Gorica je crvenim kartonom olakšala Dinamu posao. Dinamo je imao 40. minuta igrača više, što je velika prednost u Maksimiru. Dinamo nije imao ozbiljnu priliku. Gorica se dobro branila, organizirano, a Dinamo je tek prijetio udarcima iz daljine, smatra Cvitanović.

Cvitanović kaže kako je Dinamo igrao sterilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Gorica je bila iznimno koncentrirana u fazi obrane. Srušila se kompletna slika o utakmici zbog neopreznog crvenog kartona. Kahlina je loše reagirao kod prvog gola Dinama, izašao je na prvu stativu, a lopta nije bila visoka, ističe Cvitanović.

Marijo Strahonja komentirao je suđenje na utakmici Dinamo Zagreb-Gorica i burno reagiranje na suđenje, Dinamovog trenera Nenada Bjelice.

– Vidljivo je bilo da je bio prekršaj, da je sudac pustio prednost. Pustio je prednost, nije se realizirala i s pravom je vratio prekršaj. Žao mi je što sudac nije iskoristio svoju osobnost, svoj kredibilitet. U startu nije sankcionirao nesportsko ponašanje trenera, sigurno do ovog svega ne bi dovelo jer da je na vrijeme reagirao i disciplinski upozorio trenera Bjelicu žutim kartonom, zbog nesportskog ponašanja ne bi bespotrebno došlo do daljnje eskalacije, zaključuje Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.