Strijelac protiv Dinama: Rođen u Vukovaru, pod srpskom okupacijom, otišao nakon mirne reintegracije!

Foto: Snimka zaslona

Nogometaši hrvatskog doprvaka Dinama na Maksimiru su svladali (2-1) puno teže od očekivanja norveški Odd, pritom su modri u prvom dijelu promašili najmanje pet sjajnih prilika. Drugi dio utakmice ipak je bio nešto drugačiji, ravnopravniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini pogodak za goste iz Norveške zabio je nogometaš rođen u Hrvatskoj, u herojskom gradu Vukovaru.

Stefan Mladenović, strijelac jedinog gola za goste, gola koji je zabio iz kontre, nakon niza pogrešaka obrane Dnama, rođen je u Vukovaru davne 1994. godine, tada je Vukovar bio pod srpskom okupacijom. Očito je kako su roditelji Stefana Mladenovića ostali u razrušenom i okupiranom gradu izloženom divljanju srpskih fašista – četnika, ali i razbijenih ostataka JNA.

Mladenović je protiv  Dinama zabio svoj već treći gol u tri pretkola Europske lige. Naime, golove je zabijao protiv sjevernoirske Ballymene i Vaduza iz Lihtenštajna. No, Dinamo je i dalje favorit, reći će to i igrači norveškog prvoligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rođen sam u Vukovaru, odakle sam otišao kada su mi bile tri godine”, izjavio je Mladenović, koji je iz Vukovara očito otišao nakon mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.  Naime, ako je rođen 1994. tri godine kasnije bila je 1997., tada je predsjednik Franjo Tuđman održao svoj legendarni govor na porušenoj postaji u Vukovaru. Krenuo je i s realizacijom povratak protjeranih Hrvata u Vukovar.

“Odmah se vidi da je Dinamo jako dobra momčad. Ali, mi smo postigli gol u gostima i to je velika stvar. Kod kuće ćemo sigurno više igrati nego što u Zagrebu”, rekao je ponešto i o samoj utakmici Mladenović poslije poraza u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će rezultat na Maksimiru privući publiku u uzvratu?

“Kada smo prije dvije godine igrali s Borussijom Dortmund i poveli 3:0, da bi na kraju izgubili 3:4, stadion je bio pun. Inače nas u prvenstvu gleda oko osam tisuća navijača. Ne znam koliko će ih biti na revanšu s Dinamom, ali to će svakako biti zanimljiva utakmica”, zaključio je Mladenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.