Odjeci velike pobjede Hrvatske protiv Srbije: ‘Pokazali veliko zajedništvo i hrabrost’

Foto: fah

Hrvatski vaterpolist Anđelo Šetka, nakon što su Hrvati u polufinalu SP pobijedili Srbiju sa 12-11, izjavio je da su igrači pokazali zajedništvo i hrabrost, te da su napokon dobili Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala Bogu da smo dobili, radi nas i radi hrvatske javnosti koja je priželjkivala tu pobjedu. Mislim da smo danas pokazali zajedništvo i hrabrost, te napokon pobijedili Srbiju oko koje je bila tolika fama, iako smo i mi sami znali da vrijedimo. To je sport, oni su dobivali prije, mi danas, a sigurno je još puno dvoboja ispred nas. Tko bude više inspiriran u datom trenutku, taj će pobijediti”, kazao je nakonu utakmice Anđelo Šetka.

Hrvatsku su sa po tri gola predvodili Maro Joković i Sandro Sukno, dok su dva gola postigli Luka Lončar, Andro Bušlje i Ante Vukičević.

“Fantastična utakmica cijele momčadi, čestitam suigračima i cijelom stručnom stožeru. Bila je to velika utakmica, i Srbija je igrala fantastično, ali i mi. Do zadnje sekunde se nije znalo tko će pobijediti. Sva sreća da smo držali fanatičnu borbenost do kraja i zasluženo smo slavili”, izajavio je hrvatski centar Luka Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prvi put povela 4:51 minute prije kraja, kada je mladi Vukičević pogodio s igračem više za vodstvo 11-10.

“Zadnji puta se isto dogodilo prije deset godina u Melbourneu, prolazilo mi je kroz glavu da će se isto ponoviti na obljetnicu. Mislim da smo opet pokazali karakter i mentalnu snagu, te izdržali sve njihove pritiske i na kraju poveli u zadnjoj četvrtini i uspjeli izdržati do kraja”, rekao je Ivan Buljubašić.

U finalu će Hrvatska u subotu u 20.30 sati igrati protiv domaćina Mađarske, koja je u prvom polufinalu svladala Grčku sa 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sada se okrećemo finalu, nemamo vremena za puno odmora, nadam se da ćemo uspjeti napraviti isto što i Srbi prije tri godine na Europskom prvenstvu i pomrsiti im račune u finalu. Znamo po što smo došli, idemo do kraja”, dodao je Buljubašić.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak nakon pobjede protiv Srbije bio je vrlo kratak: “Za dva dana će biti još draža”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.