Kako su vaterpolisti Srbije i njihov izbornik podnijeli poraz od Hrvatske? Neki krivili suca, no, neki iskreno priznali – ‘Hrvatska je bila bolja’

Foto: fah

Kako smo već pisali Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu svladala Srbiju 12:11. Prva je to pobjeda Barakuda protiv Delfina nakon sedam godina. No, to je u ovom trenutku manje važno, Hrvatskoj predstoji bitka za zlato, protiv jake Mađarske, koja je u svom bazenu, neki će reći, gotovo nepobjediva. To je ipak sad za našeg izbornika i igrače najvažnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su igrači i Srbije i njihov izbornik primili ipak bolni te za njih neočekivani poraz od Hrvatske?

Neki su, naravno, kako to već ide, za sve krivili suca, no, dio njih ipak je podnio poraz korektno, sportski te su čestitali Barakudama na zasluženoj pobjedi.

“Čestitam Hrvatskoj na zasluženoj pobjedi. Fizički su nas nadjačali. Loše smo se branili s igračem manje. Ali, iz dana u dan, iz godine u godinu, ja ne znam pravila ove igre”, rekao je poslije poraza od Hrvatske srpski izbornik Dejan Savić koji je odmah nakon utakmice korektno čestitao hrvatskom izborniku, Ivici Tucku…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač Srbije u polufinalu bio je Andrija Prlainović, koji je zabio šest golova. Srećom, nedovoljno.

“Nikako se nismo mogli obraniti kada smo trebali napraviti dva razlike. Nismo bili na nivou u obrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet ili šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu promašiti. To je glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna. Tri gola na kraju četvrtine je dekoncentracija, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola s dva metra, to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali”, kazao je Prlainović.

Što je nakon poraza i drame u polufinalu rekao Duško Pijetlović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali smo se osvajanju turnira. Pad je logičan, ali ovdje nismo ispoštivali golmane koji su ispaštali za naše odluke u obrani. Vjerujem i nadam se trećem mjestu. Svaki finiš četvrtina ih je vraćao u utakmicu. Ulazili smo izjednačeni u četvrtine. Gluposti su nas dovele do poraza. To je odlučilo i prije svega ono što smo radili u obrani.”

Filip Filipović bio je izuzetno korektan, kao i puno puta prije toga, kao i prije ovog dramatičnog polufinala:

“Prije svega, htio bih čestitati reprezentaciji Hrvatske. Zaslužili su pobjedu, nisu posustajali niti jednog trenutka, imali su odličan ritam. Pokušali su poremetiti naš ritam i u tome su uspjeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentirao, ali to je sport i to moramo prihvatiti…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.