Wimbledon, nogometni klubovi, vaterpolo – mjesec velebnih uspjeha: Još jedno vruće ljeto hrvatskog sporta…

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija svladala je u polufinalu Svjetskog prvenstva Srbiju,  bilo je 12:11 za Barakude, minimalno, ali sasvim dovoljno za finale i bitku za zlato protiv domaćina – Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih godina Srbija je dominirala svjetskim vaterpolom, Hrvatska je tu dominaciju prekinula i tako šokirala dobar dio srpskih medija koji su unaprijed svoje vaterpoliste proglasili svjetskim prvacima, čak i prije početka prvenstva svijeta u Budimpešti. Osvojila Hrvatska zlato, a kvalitetu za svjetski tron nedvojbeno ima, ili ne, ovo je već sada veliki rezultat hrvatskog vaterpola, novo finale i šesta uzastopna medalja sa šest uzastopnih velikih natjecanja. Takav kontinuitet nema nitko, ni Srbija.

Hrvatski nogometni klubovi započeli su još prije koji tjedan put Europom, ovog četvrtka pridružio im se i Dinamo. No, kako su startali? Posebna je to priča, hrvatski nogomet ponovno je u prilici, zbog sjajnih europskih rezultata hrvatskih klubova, povratiti i drugo mjesto u Ligi prvaka, koje je nekoć davno imao.

Možda je predsjednik HNS-a Davor Šuker ipak u pravu kada tvrdi kako hrvatska liga napreduje iz godine u godinu, polako, ali sigurno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspješno odrađenog 2. pretkola Lige prvaka i Europske lige, nakon prolaska Rijeke, Hajduka i Osijeka, koji je izbacio favorizirani švicarski Luzern, stigao je red na 3. pretkolo, na nove izazove. Hrvatski klubovi sjajno su odradili prve utakmice. Rijeka je remizirala protiv jakog Salzburga u gostima, Hajduk odigrao remi, dakle, 0:0, u  Kopenhagenu, Dinamo je slavio 2:1 na Maksimiru, bolji je bio od norveškog Odda… Najveću senzaciju ovog nogometnog četvrtka priredio je Osijek, koji je u Eindhovenu srušio bivšeg prvaka Europe… Neki će reći – najveća je to pobjeda u povijesti kluba koji dolazi iz slavonske metropole ranjene velikosrpskom agresijom i masovnim odlaskom mladih ljudi trbuhom za kruhom.

I to, naravno, nije sve… Iza hrvatskog sporta jedan je super uspješan mjesec. Naime, nije puno prošlo od Wimbledona, najvećeg i najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu, tek dva tjedna. Marin Čilić po prvi put u karijeri izborio je finale i tako pokazao da je Hrvatska u Marinu dobila istinskog nasljednika Gorana Ivaniševića… Možda će čak učenik vrlo brzo prestići učitelja? Nije, naravno, daleko. No, nije Wimbledon bio ”samo Čilićev”, kada govorimo o hrvatskim tenisačima te tenisačicama. Ana Konjuh, Petra Martić, Donna Vekić…odigrale su fenomenalan turnir, baš kao i hrvatski teniski parovi….

Tko kaže da je hrvatski sport u blagom padu, kako to pišu neki hrvatski mediji, taj se grdno prevario, čak i u sezoni tzv. kiselih krastavaca hrvatski sport po tko zna koji put piše povijest – krasopisom. I to nije, naravno, još uvijek sve, tu su Sandra Perković s novim osobnim i hrvatskim rekordom,  tu je mlada Sara Kolak, imamo Josipa Glasnovića, imamo budućnost o kakvoj smo sanjali. Imamo priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je sada, naravno, kao i toliko puta prije toga, na nama, hoćemo li znati prepoznati ”znakove”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.