Sučića prozivaju jer je odabrao Hrvatsku: Svi znamo tko si i što si bio, odakle si počeo

Foto: fah

Dinamov veznjak Petar Sučić prije tjedan dana dobio je pravo nastupa za Hrvatsku. Odabrao je braniti hrvatske boje nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, a Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio FIFA-i na odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučio sam zajedno s obitelji. Kao mali, upališ TV i srce zaigra, navijaš, skačeš, tako da nije bila teška odluka. Baka je bratu i meni kupovala uglavnom Modrićeve dresove. Znate, u BiH nije bilo puno dresova hrvatske reprezentacije i, kad bi došli, obično su bili od jednog igrača, samo Luke Modrića”, rwkao je za RTL.

Na to je oštro reagirao reagirao Ibrahim Dagoja, bivši Sučićev suigrač iz momčadi NK Sport Prevent Bugojno.

“Trenirali smo skupa, bio si dobar momak, vrijedan, borio se, a Bog ti dao talent. Svi smo te voljeli i svi smo znali da ćeš napraviti karijeru i svi smo se nadali svaki dan da ćeš uspjeti. U dresu Hrvatske si trenirao, u našem gradu se zajedno gledaju utakmice Bosne i Hercegovine i Hrvatske, zajedno navijamo.

Kroz karijeru sam nosio šahovnicu na svom dresu i nikada mi to nije bio problem. Nikada zbog toga nisam imao problem, bio si ponos grada, bio si uzor mnogima, pa čak i meni. Neka te je sram i stid, nikad se ne uzdiži, ne znaš što te čeka sutra. Možda se nekada i vratiš u Bugojno, ali nikada više nećeš biti ono što si bio. Zaboravio si odakle si došao i tko te gurao kada nitko nije znao za tebe. Nadam se da ćemo se nekada sresti na ulici i da ti svašta kažem. Sramoto i bruko grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi znamo tko si i što si bio, odakle si počeo. Nismo od tebe tražili da igraš za Bosnu i Hercegovinu, ali nemoj nikada iznositi laži i vrijeđati ljude koji su ti pomogli da budeš tu gdje jesi”, objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.