Sud bez suda, presuda prije procesa: Hrvatski kapetan Luka Modrić ponovno medijski osuđen!

Foto: fah

Nakon što je osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo u petak optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog ‘‘lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku NK Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba” krenuli su novi medijski napadi na najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena. Modrić je po tko zna koji put medijski osuđen, a bez pravomoćne sudske presude, zapravo bez kakve presude i bez da je proces počeo. Pojedini portali nisu ostavili čak ni minimalnu mogućnost da bi Modrić možda mogao ipak biti nedužan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to, nažalost nije prvi puta, svako malo, gotovo u identičnim intervalima i s iste strane, kreće medijska paljba po hrvatskom kapetanu. Je li Luka Modrić kriv? Ako je Hrvatska pravna država, u čije institucije, nažalost, zahvaljujući aktualnoj političkoj ”eliti” te dijelu medija sve manje građana vjeruje, o krivici najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena odlučit će sud, i nitko drugi.  Luka Modrić sasvim sigurno nije ”najveći problem” ove države, koja posljednjih mjeseci puca po šavovima. Osobe sa završenom srednjom školom u poznim godinama šalju se u diplomaciju, koju jednim dijelom čine ljudi bliski zloglasnim jugoslavenskim tajnim službama.  Idemo sad malo o Modriću da ne bi o Krniću, Blažekoviću, Agrokoru

Jedno je sigurno, kada se kaže da ”zbog Modrića blagajnice u trgovačkim centrima, liječnici u bolnicama, policajci, vatrogasci… imaju manje plaće”, govori se jezikom klasične demagogije, jer to uglavnom govore oni koji od države, a onda i iz džepova hrvatskih građana, redovito primaju brojne ”dotacije”, bilo da govorimo o ”neprofitnim medijima”, o medijskim tajkunima kojima država tu i tamo ”progleda kroz prste kad je porez u pitanju, ili im čak oprosti dugove, javnoj televiziji koja se financira putem RTV pristojbe… Daleko bi nas odvelo nabrajanje, nakon kojeg bi se iznenadili koliko je malo ”nevinih” u čitavoj priči. I nitko građane nije pitao ništa o tome.

Kako to već ide sve se ponavlja, nakon podizanja optužnice, tri mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva, medijsku paljbu prema Modriću najžešće je otvorio portal Index.hr. Treba li uopće spominjati pravomoćno okončani proces protiv pokretača Indexa? Iz arhive se vade neke optužbe protiv kapetana Modrića, kojeg se svrstava u ”galeriju srama”, kao čovjeka koji ”drhti od straha pred Zdravkom Mamićem. S druge strane koliko su slični portali posvetili članaka Blažekoviću i Krniću, i mnogim drugim ”perjanicama” hrvatskog medijskog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, potrajat će to jedno vrijeme, Modrić, čija je obitelj prošla užas velikosrpske agresije, će ”biti kriv” i prije početka suđenja, osuđen bez prava na obranu, a onda će se ponovno sve smiriti na nekoliko tjedana, mjeseci, do neke nove prigode. U tom vakumu, u tom razdoblju ”mira” Modrić će biti slavljen od tih istih medija i portala koji se danas na njega nabacuju blatom. Ti isti novinari koji su ga osudili bez suda, čudit će se već sutra zašto ih ”krivac” Luka zaobilazi u širokom luku i ne želi imati posla s njima umjesto da ih, primjerice, tuži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.