Sudac koji je danas pod paljbom svih medija: ‘Nisam rasist’

Foto: Snimka zaslona

Utakmica šestog kola Lige prvaka između PSG-a i Bašakšehira prekinuta je nakon dvadesetak minuta jer je, prema pisanju medija, i izvješću istih s te utakmice, četvrti sudac Sebastian Coltescu imao rasistički ispad. Radi se o rumunjskom sucu. Uslijedile su žestoke reakcije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rumunj je na klupi gostiju pomoćnog trenera Pierrea Weboa nazvao ‘negro’, odnosno crncem nakon čega je došlo do prekida utakmice i žestokih protesta gostiju.

Nakon svega javio se i pomoćni sudac sa spomenute utakmice Lige prvaka, koji je danas glavna priča u svijetu nogometa, s obzirom kako je od strane medija te dobrog dijela javnosti, brojnih nogometaša, već optužen.

Coltescu je nakon utakmice dao kratku izjavu za ProSport te je istaknuo kako nije rasist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sljedećih dana neću čitati nikakve tekstove. Svatko tko me poznaje zna da nisam rasist. Barem vjerujem da je tako”, rekao je Coltescu.

Glavni sudac utakmice Ovidiu Hategan također se oglasio.

“Ne možemo davati nikakve izjave, jer prvo moramo razgovarati s UEFA-om. Odgovorio bih vam na pitanja, ali večeras ne mogu. Razočarani smo, ali molim vas shvatite situaciju te poštujte činjenicu da ne smijemo razgovarati”, istaknuo je Hategan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rumunjska sudačka ekipa već odlazi kući, a iz UEFA-e su angažirali druge suce. U Rumunjskoj su već i najavljene sankcije za suce.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.