Sudački propusti u Europi veći nego u Hrvatskoj: Veliki ‘jubilej’ Luke Modrića u sjeni sudačke krađe u korist kraljevskog kluba!

Foto: Twitter

Real Madrid je u sklopu 27. kola Primere na Santiago Bernabeu slavio protiv Betisa 2:1, u istom kolu Barcelona je poražena od Deportiva. Kraljevski klub do pobjede je stigao puno teže od očekivanja, no, to ionako nije bitno, s tri boda klub iz Madrida vratio se na vrh ljestvice. To je jedino važno Realu koga suci očito guraju prema naslovu. S jedne strane Barcelona u najmanju ruku ima više nego ”ugodno” suđenje u Ligi prvaka, s druge strane u svom prvenstvu Real je ipak Real, oduvijek miljenik ”kraljevske loze.” U povlaštenom je položaju u odnosu na ponos Katalonije, odnosno Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Betis je poveo u 25. minuti kada je vratar Reala Keylor Navas prvo obranio udarac Antonija Sanabrije, međutim, lopta mu je ispala iz ruke i završila u mreži, onda je na scenu stupio sudac koji je u 22. minuti utakmice propustio isključiti vratara Navasa, koji je izvan kaznenog prostora srušio srpskog nogometaša Betisa Darka Brašanca, igrač je išao sam prema golu domaćina te je bio u gol prilici, međutim, ništa se nije čulo iz zviždaljke suca utakmice, samo je pokazao da se susret nastavi. U 41. minuti nakon ubačaja Brazilca Marcela, Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1-1, da bi Betis ostao s igračem manje 12 minuta prije kraja nakon što je isključen Cristiano Piccini. Real je svoju brojčanu prednost na travnjaku iskoristio tri minuta kasnije kada je korner ubacio Nijemac Toni Kroos, da bi ponovno kapetan Ramos spasio, po tko zna koji puta, kraljevski klub.

Pobjeda od 2:1 Reala pala je u sjenu katastrofalne pogreške suca, istovremeno protiv Deportiva Barca je teško oštećena, a onda je, naravno, i poražena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Real je cijelu utakmicu odigrao kapetan Vatrenih Luka Modrić, dok je Mateo Kovačić bio na klupi za pričuve, nakon pobjede Reala uglavnom se govorilo o sucu.

“Nitko ne griješi namjerno, moramo pustiti suce da rade svoj posao…”, nakon utakmice rekao je Modrić, koji je za Real odigrao svoju 200-tu utakmicu: “Presretan sam. U Madridu sam odrastao kao igrač i kao čovjek, svaki dan sam s velikim igračima i velikim trenerima. Nastavit ću davati sve od sebe…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo već kod sudačkih propusta, jasno je iz brojnih primjera, kako u Ligi prvaka tako i u ligama petice, dakle, najjačim europskim nogometnim ligama, da suci zapravo griješe svugdje i da to ne rade samo u Hrvatskoj kako nam se to ponekad čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.