Šuker: Čačić smijenjen, Dalić je odmah prihvatio poziv; moja odgovornost – treba prvo završiti kvalifikacije

Foto: fah

Zlatko Dalić izabran je za nasljednika smijenjenog Ante Čačića kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i vodit će je u dvoboju posljednjeg kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Ukrajine u Kijevu, objavio je u subotu na izvanrednoj konferenciji za medije u Zagrebu predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za hrvatsku nogometnu javnost i navijače najvažnije je da je novi izbornik Zlatko Dalić koji će voditi reprezentaciju u odlučujućoj utakmici protiv Ukrajine u Kijevu i nadamo se pozitivnom rezultatu. To je jednoglasna odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza”, izjavio je na konferenciji za medije predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Šuker je rekao kako je nakon burne analize i rasprave u petak nakon utakmice s Finskom raskinut ugovor s dosadašnjim izbornikom Antom Čačićem, a da je Dalić izabran među četvoricom kandidata koje predsjednik HNS-a u ovom trenutku nije želio imenovati.

“Ako pogledate kroz povijest, uvijek su priliku dobivali hrvatski treneri. Od Slavena Bilića, Igora Štimca, Nike Kovača i Ante Čačića. To je bila misao vodilja i da damo šansu. U ovom trenutku je tako, a što će biti u budućnosti – ne znam”, rekao je Davor Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dalić je odmah u prvoj sekundi razgovora prihvatio poziv, bez ikakvog ali. Sjeo je u auto i vodit će momčad u Kijevu. Najvažnije ja da imamo novog izbornika i da mu damo maksimalno povjerenje. Na drugom smo mjestu i imamo opcije da uđemo u playoff. Za to vrijedi izginuti. Vjerujem da će rezultat na kraju biti pozitivan, nadam se da će se komad sreće okrenuti i na našu stranu. Idemo zaželjeti ogromnu sreću Zlatku Daliću”, dodao je Šuker.

Zlatko Dalić nije bio nazočan izvanrednoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu As, a reprezentaciji će se priključiti u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman neposredno pred odlazak u Kijev.

Za 50-godišnjeg stručnjaka rođenog 1966. godine u Livnu, ovo će biti najveći izazov u 12-godišnjoj trenerskoj karijeri u kojoj je najveći uspjeh ostvario 2016. godine s Al-Ainom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, s kojim je stigao do finala azijske Lige prvaka.
Hrvatska za izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju treba pobjedu u Kijevu, uz uvjet da Island kao domaćin ne pobijedi Kosovo, dok će za drugo mjesto i mogući plasman u doigravanje, koje je na rasporedu u studenom, našoj reprezentaciji dovoljan i bod na gostovanju u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek smo odgovorni, uvijek je netko kriv. Treba završiti kvalifikacije, slijede izbori, skupštinari će glasovima odlučiti što je najvažnije. No sada imamo šok terapiju, vjerujem da će nam se i sreća osmjehnuti i da ćemo se iz Ukrajine vratiti s pozitivnim rezultatom”, zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.