Svečano otvoren Olimpijski festival europske mladeži: Hrvatsku zastavu nosila Lara Cvjetko

Foto: fah

Svečanom ceremonijom na stadionu ETO Park u mađarskom Gyoru otvoren je XIV. Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku zastavu u svečanom defileu nosila je judašica Lara Cvjetko, aktualna kadetska prvakinja Europe.

“Ponosna sam i presretna što sam dobila priliku nositi hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja. Zaista se tome nisam nadala. Ovo će mi biti lijepa uspomena za cijeli život,” kazala je 16-godišnja Samoborka koja se okitila europskim zlatom početkom srpnja u Kaunasu.

U Gyoru će do 29. srpnja nastupiti više od 2,500 sportaša iz 50 zemalja koji će se nadmetati u 10 sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku će predstavljati 65 sportaša koji će nastupiti u atletici (11), biciklizmu (2), gimnastici (3), kajak-kanuu (4), košarci (12), judu (8), plivanju (8), rukometu (15) i tenisu (2).

Svečanost na stadionu ETP Park pratilo je oko 15,000 gledatelja, u središtu grada je bio postravljen veliki video zid na kojem se mogao pratiti cijeli program, a sve je prenosila i nacionalna televizija.

Sportaše je zabavljao DJ Steve Aoki koji je nedavno nastupio na splitskoj Ultri, a tijekom svečanosti vidjeli smo i Adrienn Banhegyi svjetsku prvakinju u preskakivanju užeta koja se predstavila s nizom nevjerojatnih poteza, baletni ansambl i filharmoniju iz Gyora, plesače Nacionalnog kazališta, Vaskakas kazalište lutaka, Kerekes band..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EYOF je višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina u organizaciji Europskih olimpijskih odbora, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Ljetno izdanje prvi put je održano 1991. godine u Bruxellesu, a 1993. godine slijedilo je i zimsko u talijanskoj Aosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.