Svečano otvoren XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži u Bakuu: Zastavu nosila judašica Ana Viktorija Puljiz

Na Olimpijskom stadionu u Bakuu svečano je otvoren XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), na kojem će u sedam natjecateljskih dana nastupiti oko 3600 mladih sportašica i sportaša iz 50 država Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je i 54 hrvatskih predstavnika u devet od ukupno deset sportova. U spektaklu obilježenom pjesmom, plesom, svjetlosnim efektima, vatrometom i azerbajdžanskom folklornom tradicijom sudjelovalo je i četrdesetak hrvatskih sportašica, sportaša, trenera i pratećeg osoblja, a u svečanom mimohodu s trobojnicom u ruci predvodila ih je judašica Ana Viktorija Puljiz.

Osim po svečanosti otvorenja Igara, nedjelja će ostati zapamćena i kao prvi natjecateljski dan. Posebno dobro zapamtit će je domaćin koji je s četiri osvojena odličja zasjeo na vrh ljestvice država čiji su sportaši osvojili medalje. Nažalost, hrvatski predstavnici u tenisu neće po dobru pamtiti prvi natjecateljski dan. Noa Vukadin je poražen od Turčina Togana 2-6, 1-6, Nora Knežević od Njemice Steur 1-6, 1-6, Patrik Jurina od Estonca Sillastea 5-7, 2-6, dok Tena Rajki premijerni pojedinačni meč igra u ponedjeljak. Novi dan donosi pojedinačne mečeve 2. kola, ali i nastavak skupinskog razigravanja u konkurenciji parova. Naravno, kreću i natjecanja u drugim sportovima, dijelit će se odličja u atletici, plivanju i hrvanju. Navečer hrvatski košarkaši imaju ozbiljan test s Francuzima, dok rukometaše nakon slobodnog ponedjeljka, tradicionalno jaki Francuzi čekaju u utorak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.