Puljiz opisala put do europskog zlata

Foto: snimka zaslona

Iza nas je jedan od najuspješnijih vikenda za hrvatski džudo. U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovala je Ana Viktorija Puljiz, koja je osvojila zlato i naslov europske prvakinje do 23 godine u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proteklog vikenda održan je Grand Slam u Bakuu gdje su hrvatski predstavnici osvojili četiri medalje (Lara Cvjetko, Dominik Družeta, Karla Prodan i Ivana Maranić), a u Budimpešti je na Europskom prvenstvu za mlađe seniore Ana Viktorija Puljiz uzela zlato, a Petrunjela Pavić srebro.

– Natjecanje je bilo od prošlog petka pa do nedjelje. Nije bilo lako, ali je završilo u najboljem mogućem smislu, rekla je Puljiz u emisiji Dobro jutro, Hrvatska pa opisala put do zlata.

– Sastojalo se od pet borbi, izrazito teških, bile su tu predstavnice Italije, Bugarske, Nizozemske, Srbije i Njemačke u finalu. svaka borba izrazito teška. Bila je potrebna koncentracija, hrabrost od samog početka, ali je stvarno završilo najbolje. Sve je to bilo u jednom danu. Od jutra do navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li jači tempo nego na olimpijskim igrama?

– Iskreno ne bih baš tako rekla, olimpijske igre su druga, puno viša razina, naglasila je mlada džudašica.

U finalnoj borbi protiv Njemice mlada Solinjanka je dominirala od samog početka i s dva prekrasna wazarija popela se na vrh Europe. Kako je izgledalo finale s obzirom na izvještaj da je potpuno izdominirala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pretpostavljam da je tako izgledalo iz gledateljske perspektive, ispada da sam izdominirala, slažem se s tom izjavom. Nisam očekivala da će biti tako jednostavna pobjeda. Već sam je pobijedila prije pa sam očekivala da će biti žešća borba.

Kako je počela priča i put prema ovom zlatu?

– Moja džudo priča počela je u prvom osnovne kada me je tata upisao skupa s bratom u džudo klub Solin, a džudo karijera je počela 2017. godine kada sam s kadetskim uzrastom počela putovati po svijetu, po europskim i svjetskim kupovima, rekla je Ana Viktorija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada slijedi prelazak u seniorsku kategoriju?

– Još iduće godine sam junior, ali kombinirat ću seniorska i juniorska natjecanja. Već 2022. godine planirat ću svoj put do Pariza, ističe Puljiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.