Hrvatska judašica Ana Viktorija Puljiz osvojila zlato na EYOF-u u Bakuu

Foto: fah

Hrvatska judaška kadetkinja Ana Viktorija Puljiz osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na XV. ljetnom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Bakuu, potvrdivši status jedne od najboljih mladih sportašica u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala fantastična je Solinjanka ipponom i wazarijem svladala Gruzijku Gagoshidze-Filkinu, a u četvrtfinalu je ipponom bila bolja od Britanke Bostock. U polufinalnom dvoboju s Belgijkom Dierickx ippon je također bio dovoljan za osiguravanje najmanje srebrnog odličja. U finalu s Portugalkom Raquel Brito prednost wazarija, zasluženu već nakon 13 sekundi borbe, Puljiz je uspješno sačuvala za treće hrvatsko zlatno odličje na EYOF-u. Bronce su osvojile Belgijka Celine Dierickx i Talijanka Carlotta Avanzato.

“Imala sam danas četiri teške borbe, ali stvarno sam bila opuštena. Znala sam da to mogu napraviti i jako sam sretna zbog osvojenog zlata”, izjavila je Ana Viktorija Puljiz nakon finalnog meča.

Zlatom na EYOF-u u Bakuu Ana Viktorija Puljiz nastavila je ovogodišnji trofejni niz. U lipnju je osvojila europsku kadetsku broncu, a broncom se okitila i na travanjskom Europskom kupu u Berlinu. Za njezinu sve bogatiju kolekciju odličja iznimno je zaslužan i dugogodišnji trener Dragan Crnov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.