Svečano zatvorene EI u Minsku, hrvatsku zastavu nosio karatist Ivan Kvesić

Foto: fah

Nakon točno deset natjecateljskih dana, na stadionu Dinama u Minsku svečano su zatvorene druge Europske igre (21. – 30. lipnja), a hrvatski stjegonoša na svečanosti zatvaranja bio je osvajač zlatne medalje karatist Ivan Kvesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletskom stazom prepunog stadiona prodefilirali su sportaši svih država-sudionica, a prethodno su njome prošli nositelji zastava. Višesatni spektakl ponovno je obilovao svjetlom, glazbom i vatrometom.

Za ovu prigodu u Minsk je doputovao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach koji je nazočio svečanosti zatvaranja Igara u društvu čelnika Europskih olimpijskih odbora (EOO) Janeza Kocijančića te brojnih uglednih gostiju, predvođenih ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

O organizaciji Igara Bach je mogao samo konstatirati ono što je čuo od Janeza Kocijančića, koji je s puno komplimenata zahvalio domaćinu. “Kada smo dolazili u Minsk, očekivali smo izvrsne Igre, sada bih se usudio reći da je organizacija bila i bolja od očekivane. Dobili smo povratnu informaciju da su sportaši i nacionalni olimpijski odbori vrlo zadovoljni, a to i jest najvažnije jer Igre se održavaju zbog njih”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugim Europskim igrama sudjelovalo je ukupno 3.666 sportaša iz svih 50 europskih nacionalnih olimpijskih odbora. Četrdeset i tri države osvojile su najmanje jednu medalju, a Rusija je uvjerljivo prva na ljestvici sa 109 medalja. Slijede Bjelorusija (69), Ukrajina (51) i Italija (41). Hrvatska je sa osam odličja (2+1+5) na 28. mjestu. Tijekom Igara podijeljene su ukupno 683 medalje.

Minsk i Bjelorusija organizirali su Igre za dugo pamćenje, a posebno impresivan bio je angažman čak 8.700 volontera koji su u svakom trenutku bili gostima na usluzi.

Sljedeće Europske igre održat će se 2023. godine u Krakowu i Malopoljskoj oblasti u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.