Švedska svladala Španjolsku i uzela naslov europskog prvaka!

epa09718635 Agustin Casado Marcelo (C) of Spain is challenged for the ball by Oscar Bergendahl (L) and Albin Lagergren of Sweden during the Men's European Handball Championship final match between Sweden and Spain at the MVM Dome in Budapest, Hungary, 30 January, 2022. EPA/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Rukometna reprezentacija Švedske osvojila je naslov europskog prvaka nakon što je u finalu u Budimpešti pobijedila Španjolsku sa 27-26 golom Niclasa Ekberga iz sedmerca u zadnjoj sekundi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Šveđanima peti europski naslov, ali prvi nakon 20 godina. Danska je nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35-32 (29-29, 13-14).

Švedsku su do zlata predvodili Ekberg i Oscar Bergendahl sa po pet golova, te Hampus Wanne sa četiri gola. Odličan je bio i vratar Palicka sa 11 obrana.

Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Adrian Figueras i Aleix Gomez Abello sa po šest golova, dok je Ian Tarrafeta dodao pet golova. Španjolski vratari Rodrigo Corrales i Gonzalo Perez de Vargas ukupno su imali osam obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu za treće mjesto Danska je nakon produžetaka pobijedila Francusku sa 35-32 (29-29, 13-14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.