Švicarac Yule drugu godinu zaredom slavio u Madonni, hrvatski skijaš Rodeš završio na 25. mjestu

epa08112856 Alex Vinatzer of Italy clears a gate during the first run of the Men's Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Madonna di Campiglio, Italy, 8 January 2020. EPA/ANDREA SOLERO

Švicarski skijaš Daniel Yule pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog u talijanskom zimovalištu Madonni di Campiglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yule, koji je bio vodeći u prvoj vožnji, zadržao je svoju prednost i stigao do druge uzastopne pobjede u Madonni di Campiglio, piše HRT.

Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je za Yuleom zaostao 15 stotinki. Na postolje se popeo i sljemenski pobjednik, Francuz Clement Noel, koji je nakon osmog mjesta iz prve vožnje na kraju zauzeo treću poziciju sa zaostatkom od 25 stotinki.

Jedini hrvatski predstavnik u drugoj vožnji, Istok Rodeš, nakon 19. mjesta u prvom “laufu” na kraju je zauzeo 25. mjesto sa zaostatkom od 2.17 sekundi za pobjednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Madonni di Campiglio nastupila su još četvorica hrvatskih skijaša. Najbliži ulasku u drugu vožnju bio je Elias Kolega koji je sa 1.75 sekundi zaostatka za Yuleom zauzeo 35. mjesto. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je deset stotinki koliko je zaostao za 30. Švicarcem Sandrom Simonetom.

Dobar rezultat ostvario je i Filip Zubčić koji je sa startnim brojem 69 zauzeo 44. mjesto sa 1.94 sekunde iza Yulea, dok su Matej Vidović i Samuel Kolega završili pri dnu redoslijeda. Vidović je završio kao 58. sa 2.73 sekunde iza vodećeg Švicarca, a Samuel Kolega 65., posljednji od svih skijaša koji su stigli do cilja, sa 4.64 sekunde zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.