Svjetska vaterpolo liga, Beograd: U ‘hrvatskoj skupini’ Srbija svladala Australiju

Foto: fah

U susretu 1. kola skupine B Super finala Svjetske lige u Beogradu, u kojoj igra i Hrvatska, Srbija je svladala Australiju sa 12-8 (4-5, 3-0, 4-3, 1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je obilježio jednosatni prekid krajem prve četvrtine zbog grmljavinskog nevremena na otvorenom bazenu Tašmajdan.

Prije prekida Australija je bila u prednosti, bolje je otvorila susret i vodila sa 3-0, a u trenutku kada vremenski uvjeti nisu dopustili daljnje igranje bilo je 5-4. U nastavku dvoboja Srbija je zaigrala mnogo bolje u obrani i nizom od tri gola preuzela kontrolu utakmice.

U prvoj utakmici u skupini Hrvatske je uvjerljivo pobijedila Kazahstan sa 20-4 (5-2, 6-0, 3-0, 6-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu u srijedu Hrvatska će igrati protiv Srbije od 21 sat.

Veliko iznenađenje dogodilo se u skupi ni A u kojoj je Kanada svladala Mađarsku sa 10-9, dok je u drugom susretu dana u toj skupini Španjolska bila bolja od Japana sa 18-10.

Plasman u četvrtfinale izborit će sve reprezentacije, a konačni će pobjednik izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.