Svjetski kup počinje 17. listopada, Snježna kraljica 3. i 6. siječnja

Foto: fah

Nova sezona Svjetskog kupa u alpskom skijanju bit će otvorena za dva tjedna veleslalomskim utrkama u Söldenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kreće veleslalomom skijašica 17. listopada, tjedan dana prije nego što je uobičajeno, na ledenjaku Rettenbach, nakon čega će 18. listopada uslijediti veleslalomska utrka za muškarce.

Zatim kreće 3. i 14. studenog u Austriji (Lech / Zürs) u noćnom paralelnom veleslalomu. Zbog pandemije koronavirusa otkazana je sjevernoamerička Svjetskog skijaškog kupa.

kijašice čekaju dva slaloma u finskom Leviju u studenom, dok će alpski skijaši u prosincu boraviti u Val d’Isereu gdje će voziti dva veleslaloma, spust i superveleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac sezone bit će Svjetsko prvenstvo u veljači u Cortini d’Ampezzo (od 8. do 21. veljače).

Sezona završava finalom Svjetskog kupa koje će se održati od 17. do 21. ožujka u Lenzerheideu.

Tu je i Zagreb gdje bi se 3. i 6. siječnja sljedeće godine trebale održati slalomske utrke Snježne kraljice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.