Svjetski kup streljaštvo: Hrvatski strijelac Gorša najbolji u trostavu u Riju

Foto: fah

Hrvatski strijelac Petar Gorša na natjecanju je Svjetskog kupa u Rio de Janeiru pobijedio disciplini MK puška 50 metara trostav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski je strijelac u zanimljivom finalu do pobjede stigao sa 0.2 kruga prednosti ispred drugog Indijca Sanjeeva Rajputa. Uoči posljednjeg hica finala Gorša je za Rajputom zaostajao 1.0 krug, no Indijac je podbacio i svojim posljednjim metkom pogodio samo 8.8, pa je Gorši za pobjedu bilo dovoljno njegovih 10.0.

Za Goršu je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu, prije tri godine je bio najbolji u trostavu u Bakuu.

Gorša je finale izborio s trećim rezultatom kvalifikacija i 1177 pogodaka, četiri manje od najboljeg Kineza Changhonga Zhanga i tri manje od drugog Rajputa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dio natjecanja naš je strijelac odlično započeo te je nakon 15 metaka ispaljenih u klečećem stavu bio vodeći, nakon sljedećih 15 metaka ispaljenih u ležećem stavu pao je na drugo mjesto sa 0.2 kruga zaostatka za Norvežaninom Simonom Claussenom, da bi već nakon prvih pet metaka u stojećem stavu stigao na čelo sa 1.7 krugova prednosti u odnosu na Rajputa koji se probio na drugu poziciju. Uoči posljednjih pet metaka Gorša i Rajput su bili izjednačeni na vrhu. Kada je Gorša pogodio 9.4 krugova u svom 43. metku finala, a Rajput maksimalnih 10.9, Indijac je preuzeo vodstvo sa 1.1 krugom prednosti i činilo se kako je upravo u toj seriji pala odluka o pobjedniku. No, u posljednja dva metka Gorša je pogodio 10.3 i 10.0, a Rajput 10.2 i 8.8 te je došlo do velikog preokreta.

Treće mjesto je sa 449.2 krugova osvojio Kinez Zhang.

REZULTATI:
1. PETAR GORŠA (HRV) 462.2
2. Sanjeev Rajput (Ind) 462.0
3. Zhang Changhong (Kina) 449.2
4. Simon Claussen (Nor) 436.8
5. Stevan Pletikosoić (Srb) 424.8
6. Jan Lochbihler (Švi) 414.5
7. Milenko Sebić (Srb) 403.3
8. Timothy Sherry (SAD) 403.1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.