Svjetski kup u veslanju: Damir Martin u polufinalu samaca u Luzernu

Foto: Facebook

Olimpijski viceprvak u samcu Damir Martin znalački je u petak odradio dvije utrke posljednje regate Svjetskog veslačkog kupa u Luzernu, te se je plasirao u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jutarnjim kvalifikacijama Damir Martin zauzeo je drugo mjesto što mu je bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale, a poslijepodne je u četvrtfinalnoj utrci ponovno bio drugi i tako je ušao u polufinale (tri najbolja iz svake skupine izborila su polufinale).

Damir Martin i Litvanac Mindaugas Griskonis gotovo su istovremeno stigli na cilj. Griskonis je bio brži za treptaj oka, odnosno za samo pet stotinki.

Polufinale utrke samaca na rasporedu su u subotu od 14.47 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotnje polufinale (od 13.37 sati) plasirali su se i olimpijski pobjednici braća Martin i Valent Sinković. Nako što su godinama dominirali u dvojcu na pariće, prebacili su se u novu disciplinu, dvojac bez kormilara.

I u Luzernu, u prvoj utrci u novoj disciplini na nekoj od regata Svjetskog kupa, ostvarili su pobjedu u svojoj kvalifikacijskoj skupini i ušli su polufinale. Braća Sinković su vodili od početka do kraja utrke i ciljem prošli u vremenu od 6:26.81 minuta, 4.32 sekunde ispred drugoplasiranih Talijana Mattea Loda i Giuseppea Vicina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.