Svjetski prvaci Nijemci izgubili od Poljaka

U najatraktivnijoj utakmici subotnjeg programa kvalifikacija za Euro 2016. Njemačka je u Varšavi izgubila od Poljske 0-2. Napadač Ajaxa Arkadiusz Milik u 51. minuti doveo je Poljake u vodstvo, da bi Sebastian Mila u 88. pogodio za konačnih 2-0, pa tako Poljska nakon dvije utakmice ima maksimalan učinak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U momčadi svjetskih prvaka bilo je dosta novih imena, Durm, Ruediger, Bellarabi, Kramer. No, unatoč tome Nijemci su stvorili dosta gol-šansi, ali previše su promašivali, a ono što je išlo u okvir gola zaustavljao je vratar Szczesny.

U toj skupini nakon dvije utakmice i Irska ima maksimalan učinak. U subotu je lakoćom svladala amatere iz Gibraltara sa 7-0 uz tri pogotka Robbieja Keanea u prvih 18 minuta, dok je Škotska na svom terenu pobijedila Gruziju 1-0, zahvaljujući autogolu Akakija Khubutia (28).

U skupini I u Erevanu Armenija je protiv Srbije odigrala 1-1. Armenci su bili bez svog najboljeg igrača veznjaka Borussije Dortmund Henrikha Mkhitaryana, koji je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armenija je u 73. minuti povela iz prekida. Ubacio je Voskajan, a glavom sa dva metra zabio je Robert Arzumanjan. U 83. minuti Armenci su mogli povećati prednost, ali je srpski vratar Stojković obranio kazneni udarac kojeg je izveo Marcos Pizzelli.

Srbija se od poraza spasila u 90. minuti, kada je Zoran Tošić pogodio sa 18 metara. “Nisam razočaran, ali postoje stvari koje moramo popraviti”, izjavio je nakon utakmice izbornik srbijanske reprezentacije Nizozemac Dick Advocaat.

U istoj skupini Albanija, koja je na startu u gostima dobila Portugal 1-0, remizirala je sa Danskom. Albanija je povela u 38. minuti golom Ermira Lenjanija, a Danska je izjednačila pogotkom Lassea Vibea u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F Rumunjska i Mađarska odigrali su 1-1, a isti rezultat bio je i u susretu Finske i Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.