Svjetski rekord australske štafete 4×100 slobodno

Foto: fah

Ženska australska štafeta u sastavu Shayna Jack, Emma McKeaon i sestre Bromnte i Cate Campbell postavila je na Commonwealth Igrama u Gold Coastu novi svjetski rekord u plivanju na 4×100 metara slobodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australke su isplivale rezultat 3:30,05 minuta što je za 60 stotinki sekunde bolje vrijeme od dosadašnjeg rekorda kojeg je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru postavila također, australska štafeta. I tada su rekord rušile sestre Campbell, te McKeon. Uz njih u Riju je plivala Brittany Elmslie, dok je na Commonwealth Igrama njezino mjesto zauzela Shayna Jack.

Najzaslužnija za zlato i svjetski rekord je Cate Campbell koja je svoju dionicu isplivala za 51.00, dok je njezina sestra plivala 52.03. Cate Campbell je na OI u Riju bila glavna kandidatkinja za zlato na 50 i 100m slobodno, međutim u obje discipline je ostala bez medalje. Nakon Rija je uzela pauzu godinu dana kako bi ‘razbistrila misli’, a sada se vratila u velikom stilu.

“Vratiti se nakon godine dana pauze i biti dio ovakve utrke je sasvim poseban trenutak,” kazala je nakon utrke dodavši: “Ovo je kao u snovima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojila je kanadska štafeta, dok su broncu osvojile Engleskinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.