Svjetsko prvenstvo, biciklizam: Chantal Blaak profitirala zbog nizozemske dominacije

Fotti: Snimka zaslona

Nizozemska prvakinja Chantal Blaak osvojila je naslov svjetske prvakinje u cestovnom biciklizmu u Bergenu, ona je nakon 152.8 kilometara duge utrke ciljem prošla sa 28 sekundi prednosti ispred srebrne Australke Katrin Garfoot i brončane Dankinje Amalie Dideriksen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaak je bila članica nizozemskog “dream teama” u Bergenu, osim nje u utrci su još bile četiri najbolje plasirane vozačice s UCI-jeve rang-liste Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen, Marianne Vos i Ellen van Dijk, te se našla na pravom mjestu u pravo vrijeme.

U vodećoj skupini od sedam vozačica u posljednjem krugu bile su tri Nizozemke, a nakon što je Blaak napala osam kilometara prije cilja nitko nije reagirao i Blaak je stigla do najvećeg uspjeha karijere.

U sprintu za srebro Garfoot je bila najbrža i uzela srebro dok je braniteljica naslova Dideriksen stigla do bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. Chantal Blaak (Niz) 4:06:30
2. Katrin Garfoot (Aus) +28
3. Amalie Dideriksen (Dan) +28
4. Annemiek van Vleuten (Niz) +28
5. Katarzyna Niewiadoma (Polj) +28
6. Christine Majerus (Luk) +28
7. Susanne Andersen (Nor) +28
8. Anna van der Breggen (Niz) +28
9. Emilia Fahlin (Šve) +28
10. Elena Cecchini (Ita) +28

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.