Svjetsko prvenstvo: Novi poraz hrvatskih hokejaša

Foto: fah

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je i drugi poraz na Svjetskom prvenstvu Divizije I – skupina B u Kaunasu. Nakon što su u prvom kolu izgubili od Litve 0-3, u drugom su kolu naši oklopnici poraženi od Japana sa 3-4 (0-1, 3-1, 0-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica u kojoj je hrvatska reprezentacija sredinom druge trećine vodila 3-1, ali je nažalost ispustila bodove.

Japan je poveo u 15. minuti golom Rya Hashimota, no hrvatska reprezentacija je u drugoj trećini okrenula rezultat s tri gola. Izjednačio je Borna Rendulic u 22. minuti, a isti je igrač dvije minute kasnije doveo Hrvatsku u vodstvo. U 28. minuti već je bilo 3-1, nakon što je mrežu japanskog vratara zatresao i Josip Jazbec. Nažalost, naši hokejaši nisu uspjeli zadržati dva gola prednosti do kraja druge trećine. U 37. minuti Makuru Furuhashi je smanjio na 2-3.

Posljednja dionice donijela je novi preokret, nažalost u režiji japanskih igrača. Hiroto Sato je u 43. minuti izjednačio na 3-3, a deset minuta kasnije Hashimoto je zabio svoj drugi gol na utakmici za, kasnije se pokazalo, konačnih 4-3. Hrvatska je kod rezultata 3-3 imala četiri minute igrača više, ali nažalost nismo uspjeli svladati Yutu Narisawu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanu je ovo bila druga pobjeda nakon što je u nedjelju sa 2-1 u produžetku svladao Estoniju, dok je Hrvatska upisala drugi poraz.

U 3. kolu u srijedu Hrvatska će igrati protiv Ukrajine koja ima pobjedu i poraz. U Kaunasu će suparnici Hrvatske biti još Estonija i Rumunjska.

Pobjednik skupine u Kaunasu izborit će plasman u Diviziju I – skupinu A, a posljednja reprezentacija ispast će u Diviziju II – skupinu A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.