Svjetsko prvenstvo odbojkaša: Hrvatska domaćin kvalifikacijskog turnira

Foto: fah

Hrvatski odbojkaši će od 24. do 28. svibnja biti domaćin E kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a suparnici će im biti selekcije Srbije, Bjelorusije, Danske, Švicarske i Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice će se igrati u Zagrebu, a samo će pobjednik skupine izboriti izravan plasman na SP koje će se 2018. godine održati u Italiji i Bugarskoj. Drugoplasirani iz zagrebačke skupine ulazi u treći krug kvalifikacija, u kojoj će biti i drugoplasirane selekcije s turnira u Francuskoj, Nizozemskoj, Sloveniji, Estoniji i Češkoj. Prvu utakmicu naši odbojakši će igrati 24. svibnja sa Norvežanima, a zadnju sa Srbima.

Na Svjetskom prvenstvu će igrati ukupno deset selekcija iz Europe, a osim Italije i Bugarske, izravno su se plasirali svjetski prvaci Poljaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.