Svjetsko prvenstvo, povijesni dan: Iz Vijeća Europe stigle čestitke Francuskoj i Hrvatskoj

Foto: fah

Neposredno nakon završetka finalne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva iz Vijeća Europe, najbrojnije europske organizacije sa sjedištem u Strasbourgu, stigle su čestitke upućene na adresu pobjedničke francuske ekipe ali i osvajača drugog mjesta Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vijeće Europe u Strasbourgu čestita zemlji koja joj je domaćin, Francuskoj, na osvajanju Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018., a također i Hrvatskoj, na zasluženom drugom mjestu”, piše u čestitki ove organizacije koja okuplja 47 članica šire europske regije, a glavni su joj zadaci jačanje demokracije, zaštite ljudskih prava i pravne države na europskom kontinentu.

Vijeće Europe također je zahvalilo Rusiji koja je bila domaćin, kako se ističe, “fantastičnog” Svjetskog prvenstva 2018. uz poruku “Neka se duh sporta nastavi”.

Sjedište Vijeća Europe je u Palači Europe u Strasbourgu, na francusko-njemačkoj granici. Članstvo u Vijeću Europe otvoreno je svim europskim demokratskim državama koje su prihvatile načelo vladavine prava, višestranačku demokraciju i koje jamče temeljna ljudska prava i slobode svojim građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.