Svjetsko prvenstvo taekwondo: Bronce za Brunu Vuletić i Ivana Šapinu

Varšava, 12.11.2018.- Hrvatska taekwondo reprezentacija do 21 godine završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Varšavi s osvojene tri medalje - zlato Doris Pole i dva srebra Ivana Šapine i Ane Taslak. Na juèer završenom Europskom prvenstvu u taekwondou U21 u Varšavi Hrvatska je u ženskoj konkurenciji ekipno zauzela drugo mjesto, dok je u muškoj konkurenciji treæa. foto HINA/ HTS/ ua

Hrvatska taekwondo reprezentacija u ponedjeljak će se vratiti iz Manchestera s rekordnim brojem medalja osvojenih na svjetskim prvenstvima, čak četiri bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su bronce osvojile Zagrepčanke Doris Pole (plus 73 kg) i Kristina Tomić (49 kg), posljednjeg dana natjecanja brončane kolajne izborili su i Splićanka, članica Marjana, Bruna Vuletić (62 kg) te član zagrebačkog Osvita Ivan Šapina (87 kg).

Dosadašnji hrvatski rekord na svjetskim prvenstvima bile su tri medalje osvojene 2007. u Pekingu ali i 2003. u Garmisch Partenkirchenu

Posljednjeg dana Svjetskog prvenstva 19-godišnji Šapina deklasirao je Korejca Leeja (19-4), a potom je pobijedio Slovenca Trajkovića poentiravši za dva boda u posljednjim sekundama borbe (10-8). U četvrtfinalnoj borbi, protiv Azerbajdžanca Azizova, 19-godišnji Šapina odradio je taktičku borbu karijere. Nakon dvije runde vodio je 11-1 nakon čega je borbu priveo kraju poput najvećer rutinera (14-7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za finale Šapina je izgubio od Brazilca Icra Miguela Martinsa Soaresa sa 12-16.

Dvadesetogodišnja Bruna Vuletić je pak do medalje došla na iznimno dramatičan način. Udarcem nogom u tijelo za dva boda dvije sekunde prije kraja preokrenula je protiv Ruskinje Zajceve (14-13). Njezinu pobjedničku seriju u polufinalu je zaustavila Brazilka Caroline Santos 10-14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.