Tajna broja 54: Koja je poruka Hajdukove fotografije sa Instagram profila?

Foto: Instagram

Kako se sezona u HNL-u bliži kraju tako Hajduk igra sve bolje, što je dobra vijest za navijače splitskog kluba uoči spektakla u finalu Kupa protiv Dinama. Naime, u prošlom kolu Splićani su uvjerljivo slavili u Zaprešiću.  Na Poljud su se vratili i gledatelji, iako Torcida zapravo nikada nije ni napuštala svoj klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad smo kod gledatelja recimo kako je na Hajdukovom Instagram profilu objavljena fotografija koja je u prvi mah zbunila dio nogometne javnosti, pa i najvjernije navijače spomenutog kluba. Naime, Hajdukovci na Instagramu kroz pitanje poručuju navijačima: ”Možemo li do 54’’, radi se o fotografiji na kojoj Hajdukovci Toma Bašić i Josip Juranović drže semafor s brojem 54.

O čemu je zapravo riječ?

Naime, splitski klub ove se godine približio rušenju rekorda kad je u pitanju prosjek gledatelja na domaćim utakmicama. Rekordna sezona bila je davne 1998/99. kad je bivši prvak ostvario prosjek od 11.875 gledatelja po utakmici. Te godine za naslov se Hajduk borio s Dinamom (tada Croatia), ali i s Rijekom, koja je baš na punom Poljudu najavila velike šampionske ambicije. Na kraju je ciljnu vrpcu ipak prvi presjekao Dinamo.  Kako bi Splićani srušili rekord u preostale tri utakmice na Poljudu potrebno im je još 54 000 gledatelja, što je prosjek od 18 000 gledatelja po utakmici. Teško ostvariv podvig s obzirom kako je bitka za naslov već riješena i Dinamo je novi prvak. Nakon godinu dana pauze Zagrepčani su vratili primat u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možemo li do 5️⃣4️⃣❓ #54

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je ipak odlučila mobilizirati svoje snage kako bi pomogla svom klubu koji ključnu bitku sezone igra u finalu Kupa u Vinkovcima protiv Dinama.  Problem u rušenju rekorda Hajduku predstavlja i HNS, koji je zatvorio sjevernu tribinu Poljuda zbog rasizma i bakljade. Kako bi privukli gledatelje na Poljudu u Hajduku su smanjili cijele ulaznica na zaista minimalnih deset kuna. Sad sve ovisi o navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.