Talijani o Hrvatskoj: Pokreće ih ponos populacije od samo 4 milijuna

Hamburg, 19.06.2024. - Utakmica 2. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Albanije. Na fotografiji reprezentacija Hrvatske. foto HINA/ Daniel KASAP/ lsd

Dvoboj Vatrenih i Azzurra u posljednjem kolu grupne faze glavna je tema talijanskih medija. Utakmicu je najavila Corriere della Sera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na jezeru Neuruppin, baznom kampu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Modrić se priprema misleći da to neće biti posljednji ples s hrvatskom desetkom. Gledat ćemo u oči bivšeg osvajača Zlatne lopte, svježeg osvajača Lige prvaka s Real Madridom i Dalićevu družinu, nitkove istrošene u tisućama bitaka. Imaju obilježja generala na uniformi, lukavo oko koje je potrebno kad sutra ne postoji. Pokreće ih ponos populacije od samo 4 milijuna.

Znaju trpjeti, oduprijeti se i dignuti se. U nogometu predstavljaju slavensku školu i oslobodili su se klišeja genijalnosti i nepromišljenosti. Svjetski viceprvak 2018., poražen u finalu od Mbappéove Francuske. Brončana medalja u Kataru, kad su Azzurri bili ispred TV-a. Argentini su poklekli tek u polufinalu. Messi je čak uspio “spaliti” Gvardiola, čudovište koje je otkrio Guardiolin City”, piše Corriere.

Kažu kako Hrvatska ima dvostruko više međunarodnog iskustva u usporedbi sa Spallettijevom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izjednačene utakmice riskiraju da budu riješene u sprintu i Hrvatskoj igra samo jedan ishod: pobjeda. Svaki poraz izložio bi nas čekanju repasaža, pod uvjetom da se Španjolska ne preda Albancima. Jasno je, sad imamo samo jedan cilj: izbjeći mogućnost eliminacije koja bi izazvala krizu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.