Talijanski stoper radije bi Portugal u četvrtfinalu: ‘Lukakua je teže čuvati od Ronalda’

Foto: fah

Italija je teškom mukom, tek nakon produžetaka i pobjede protiv Austrije, prošla u četvrtfinale Europskog prvenstva. Do te utakmice osmine finala Talijani su djelovali vrlo sigurno, moćno, no Austrijanci su ih prizemljili. U četvrtfinalu će Italija igrati protiv jakog protivnika, dakle, protiv pobjednika susreta Belgija – Portugal. Iako Portugalci imaju Cristiana Ronalda, koji je na ovom Euru zabio pet golova, dojam je da su Belgijci favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mogućem protivniku u četvrtfinalu govorio je stoper Italije Francesco Acerbi koji je mijenjao nedovoljno oporavljenog Giorgija Chiellinija. Stoper Lazija u četvrtfinalu Eura radije bi igrao protiv Portugala. Dakle, smatra opasnijim Belgijce, za koje igra sjajni Romelu Lukaku. Acerbi  smatra da je teže čuvati napadača Belgije nego zvijezdu Portugala.

“Lukaku je kompletan igrač, baš kao i Ronaldo i stalno postiže golove. Kao napadače teže je čuvati Lukakua jer je fizički jači ima šut i više je klasični napadač”, rekao je Acerbi te je dodao:

“Ronaldo je klasični strijelac, ali ga je lakše čuvati nego Lukakua”, kazao je 33-godišnji stoper koji u prošlosti izliječio rak te je s vremenom postao sjajni obrambeni igrač, koji je priliku na velikoj sceni dobio 2011. godine kada je potpisao za Genovu, dvije godine kasnije je iz Chieva došao u Milan. U Milanu nije dobio pravu priliku zbog čega se vratio u Genovu. U Lazio je stigao nakon odličnih utakmica u dresu Sassuola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Acerbi smatra da bi i ranije uspio, no najviše ga je koštalo to što je izvan terene bio sve samo ne pravi profesionalac.

“Igrao sam za svog oca koji je previše brinuo o tome da uspijem. Nekada me znao povrijediti koliko je bio fokusiran, ali onog dana kada je preminuo više nisam imao za koga igrati. Sigurno nisam igrao za sebe jer se nisam ponašao kako sam trebao i u svojoj glavi uopće nisam bio profesionalac.

Nisam imao poštovanja prema sebi, poslu kojeg radim, klubu i ljudima koji me plaćaju. Često sam na trening dolazio pijan nakon lude noći. Fizički sam izgledao dobro i bio sam jak i bilo mni je dovoljno samo nekoliko sati sna da mogu igrati. Nije me ništa zanimalo, samo sam se htio zabavljati. Kada sam došao u Milan rekli su mi da moram promijeniti način života i zbog toga su mi našli kuću izvan Milana, ali svejedno sam ja izlazio po klubovima navečer”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Acerbi se osvrnuo i na 2013. godinu, kada mu je dijagnosticiran rak i sve mu se odjednom promijenilo.

“Rak je bio nekako moja sreća i hvala Bogu na tome. Otkrio sam ga u julu 2013. godine kada sam došao u Sassuolo. Gotinu dana nakon toga kao da mi se nešto desilo. Otišao sam mirno u krevet, a probudio se kao da me netko terorizira. Bojao sam se svoje sjene i razmišljao sam sve više o tome kako se ponašati i koliko se trebam promijeniti. Rak me nekako probudio i sada na drugačiji način posmatram sve. Nakon bolesti razmišljao sam možda i završiti karijeru ili idem igrati u Seriu B, ali sreća ljudi koji me vole bili su tu i dali mi nevjerojatnu podršku. Bez njih bi se ovo loše završilo, ali hvala Bogu ne mogu biti zadovoljniji i sretniji nakon svega”, zaključio je obrambeni igrač Lazija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.