Talijanski vaterpolski div demantirao medijske napise: ‘Nismo potjerali Sukna, on nije prihvatio našu ponudu’

Foto: fah

Nevjerojatna vijest iz Italije, točnije iz talijanskog vaterpolskog diva Pro Recca, prostrujila je hrvatskim medijima, a tiče se najboljeg hrvatskog i svjetskog vaterpoliste Sandra Sukna. Naime, pojavila se informacija da je europski vaterpolski div raskinuo ugovor sa Sandrom zbog problema sa srcem, zbog čega već duže vrijeme ne igra vaterpolo, a i pitanje je kad će se vratiti, iako Hrvat ne želi odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vaterpolist s reprezentacijom Hrvatske osvojio je sve što se moglo osvojiti, europsko, svjetsko i olimpijsko zlato. U desetom je mjesecu prošle godine tijekom rutinskog liječničkog pregleda, koji je došao pred sam početak nove sezone njegovog Pro Recca, saznao šokantnu vijest. Zbog problema sa srcem došao je u pitanje nastavak bogate karijere velikog sportaša i trofejnog vaterpoliste.

Nažalost, krajem prošle godine na novim pregledima Suknu je dijagnosticirano pogoršanje stanja. Zbog zdravstvenih problema okončao je sezonu i prije nego li je ona doista počela. Dijagnozu je postavio

Paolo Zeppilli, bivši glavni liječnik talijanske nogometne reprezentacije te jedan od najvećih stručnjaka za sportsku kardiologiju. Drugim riječima, u njegovu dijagnozu malo tko je posumnjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tu nije bio kraj problemima za hrvatskog sportaša, s kojim je Pro Recco raskinuo ugovor nakon što nije prošao liječnički pregled u prosincu. Barem su tako pisali brojni ne samo hrvatski već i talijanski mediji. Pro Recco je sve demantirao.

Talijanski velikan tvrdi nešto drugo. Naime, oni tvrde da su Suknu ponudili da bude pomoćnik trenera Vlade Vujasinovića, međutim, Sukno je odbio s obzirom kako se još uvijek nada povratku u bazen.

Što na sve kaže Maurizio Felugo, predsjednik Pro Recca, koji objašnjava na koji je način klub reagirao nakon što su saznali za bolest Sandra Sukna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čim smo saznali za njegove srčane probleme, odmah smo mu omogućili najbolju medicinsku skrb, jer smo ga htjeli što prije vidjeti natrag u vodi. Platili smo letove, noćenja i preglede kod najboljih talijanskih specijalista, koji nisu ništa lošiji od američkih. Tijekom odmora, Sandro se vratio obitelji u Hrvatsku. Nakon pregleda u prosincu, ponudili smo mu da ostane s nama i bude Vujasinovićev pomoćnik do kraja sezone. Napravili smo to zato što smo prije svega obitelj, a tek onda klub. Ali, on je zbog osobnih razloga odabrao ostati u Hrvatskoj. Poštujemo njegov odabir i to ne mijenja našu vjeru i privrženost njemu.”

Inače, američki liječnici su nakon što su saznali za dijagnozu koju je postavio Paolo Zeppilli propisali Suknu odmor i uzimanje lijekova.

Podsjetimo, Sandro Sukno i Hrvatski vaterpolski savez nisu se složili zbog čega je kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije počeo s novim liječenjem u kardiološkoj klinici u američkom Clevelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.