Teško se nose s porazom: Slovenci provokacijama izazvali skandal u Areni, a onda se nemoćni okomili na suce!

Foto: Snimka zaslona

Rukometaši Zagreba svladali su u Areni slovenski rukometni klub Pivovarnu Laško, bila je to jedna rastrgana, ali i dramatična te zanimljiva utakmica, koju je hrvatski prvak posve zasluženo dobio sa 23:21 (14:10). Pobjeda je to koja je naš klub dovela na milimetar do osmine finala najjačeg klupskog rukometnog natjecanja u Europi. Iako je utakmica u Areni bila zanimljiva, kako smo rekli i dramatična, ne bi ostala dugo u pamćenju da nije došlo do neželjenog incidenta koji su izazvali – Slovenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometaši slovenskog kluba okomili su se na suce utakmice tvrdeći da ”veću krađu nisu vidjeli…” Na neki način ova utakmica, a onda i optužbe nakon utakmice na račun sudaca te pobjednika utakmice, manjim dijelom podsjeća na osminu finale nogometne Lige prvaka između Barcelone i PSG-a.

Slovenski rukometaši poslije poraza tvrde da ovakvu krađu još nisi doživjeli te da se radi o lošioj promidžbi za rukomet. “Kada smo se uspjeli vratiti iz minus osam naišli smo na znak stop. I to od ljudi u crnom”, vrlo je oštro rekao Luka Žvižej, lijevo krilo Celjana. Hoće li PPD Zagreb zaista otići u osminu finala Lige prvaka vidjet će se u nedjelju kada Vardar na svom parketu dočekuje švedski Kristianstad. Većina tvrdi da je ipak Zagreb već unutra i da je u pitanju tek – formalnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, trener Zagreba Silvio Ivandija vrlo je oprezan. “Ne možemo slaviti jer još nismo prošli. Dva razlike nam je bilo dovoljno. Naime, u slučaju istog broja bodova s Celjanima mi smo u međusobnom susretu bolji jer smo postigli više pogodaka u gostima. U Celju je bilo 28:30 za njih. Opet, moramo čekati nedjelju“, rekao je Ivandija. Zanimljivo kako je trener Celja bio vrlo ironičan, očito nezadovoljan suđenjem. “Ne trebate čekati nedjelju. Možete već sada slaviti”, poručio je Branko Tamše, trener slovenskog kluba.

Nažalost, igrači slovenskog kluba nisu se ponašali kao pristojni gosti ni na samom parketu tijekom utakmice, ali ni na tribinama, kao ni na službenoj press konferenciji. Tijekom utakmice uglavnom su pokušali isprovocirati skandal, skakali su na svaku odluku sudaca i svaku su pokušali prikazati kao spornu, da bi na kraju utakmice, nakon što su izgubili, okružili bjeloruske suce. Jedan dio igrača slovenskog kluba pokušao se fizički obračunati sa sucima, kao što je to pokušao napraviti Poteka.

Ružno skandiranje gostujućih navijača ne treba posebno ni komentirati, ne bi imalo smisla. Čak su se neprimjereno ponašali i slovenski novinari koji su na presici provocirali Davida Miklavčića, Slovenca u dresu PPD Zagreba. “Kad pogledam snimku onda možemo razgovarati. Zašto mislite da je bio velik broj sudačkih odluka na štetu Celja? Pa valjda sam ja bolje vidio od vas što se događa u samoj igri”, odgovorio im je Miklavčića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Zagreba bio je pogođen ponašanjem gostujućih igrača te trenera. “Neka si Celjani dobro pogledaju snimku cijele utakmice pa onda neka nešto kažu. Kolegu Tamšea bih samo pitao gdje je njegova momčad bila 45 minuta kada smo vodili osam razlike. Tko je onda bio kriv? Uostalom, kako je Celje tako lako dobilo Löwen i Kielce na svom parketu? Zar to nije bilo čudno”, zapitao se trener rukometaša Zagreba Ivandija. Tamše mu je kontrirao s podsmijehom riječima i pitanjima: “A kako ste Vi pobijedili Vardara? I kako se može dogoditi da se prvih dvadeset minuta mjeri ručno, da ne radi semafor…”

“Tamše, provociraš od prve minute. Nisi korektan. Zar nisi vidio kako je Janc nagazio na crtu, a suci su mu priznali pogodak…”, odgovorio mu je hrvatski stručnjak Silvio Ivandija, koji se prisjetio nevjerojatnog poraza hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu prije dva mjeseca kada je Hrvatska propustila osam golova razlike protiv Slovenije u borbi za treće mjesto.

“Umalo se i meni dogodilo ono što se dogodilo Hrvatskoj na SP-u u Francuskoj. Imali smo plus osam i onda su Celjani napravili seriju od 7:0 i dostigli nas. Imali jedno nepotrebno isključenje i izgubili smo ritam. Promašili četiri zicera. Srećom, vratili smo se na vrijeme”, poručio je hrvatski rukometni stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.