Tjeralice za Grkom i petoricom Hrvata: Plenković konačno ide u Atenu – hoće li razgovarati i o navijačima?

epa10794635 Hooligans, who were arrested after violent clashes between AEK and Dinamo Zagreb supporters in Athens, are transferred by police officers to appear before an interrogator, in Athens, Greece, 11 August 2023. The first of the over 100 people, mostly Croatian nationals, charged in connection with the violence around the AEK Athens stadium on the night of 07 August are to begin appearing before three examining magistrates assigned to the case. The list of charges also includes the murder of 29-year-old AEK fan Michalis Katsouris but none of the suspects has been charged with the killing so far as the perpetrator has yet to be identified. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

I dalje nije poznato tko je ubojica 29-godišnjeg AEK-ova navijača prije 10-ak dana u Ateni pa je proširena je istraga. Raspisana je tjeralica za Grkom te petoricom Hrvata. Nakon privođenja i pritvaranja 105 osoba, istraga se sada usredotočila na materijal s kamera te DNK analizu uhićenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković u ponedjeljak s Mitsotakisom

U Grčku u ponedjeljak putuje premijer Andrej Plenković s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom te pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom. Dolaze na poziv grčkog premijera Mitsotakisa u povodu neformalne večere na kojoj će čelnici zemalja u regiji razmijeniti mišljenja o daljnjem tijeku procesa europskih integracija za države jugoistočne Europe, kao i o stabilnosti i sigurnosti Europe u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu, priopćili su iz Vlade.

> Otac zatvorenog navijača: Sin mi je rekao ‘Tata, ja odavde živ neću izaći’

Domaćin skupa je grčki premijer Kiriakos Mitsotakis s kojim će se Plenković i bilateralno sastati. Osim s grčkim, Plenković će u Ateni razgovarati s premijerima Kosova, BiH i Moldavije.

Iako iz Vlade to nije najavljeno, za očekivati je da će jedna od tema razgovora Plenkovića i Mitsotakisa biti i slučaj hrvatskih navijača koji su završili u grčkim zatvorima nakon nasilja uoči utakmice AEK-a i Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.